S-au luptat ca la Podul Înalt / HC Vaslui – Știința MD Bacău 23-26 (11-15)

Stiinta Bacau - HC Vaslui  19Vicecampioana României a câștigat sâmbătă seara, la Vaslui, cu exact același scor cu care învinsese și pe Potaissa Turda cu o săptămână mai devreme. Handbaliștii băcăuani au avut de înfruntat nu doar un adversar motivat și o sală plină, ci și un arbitraj ostil al bucureștenilor Theodor Șerbu și Andrei Vasilescu care, curios, au arbitrat pentru a doua oară în 3 săptămâni echipa băcăuană la un joc în deplasare.

Gazdele au început mai bine și au condus cu 5-2 în minutul 8, dar băcăuanii au egalat în numai 2 minute, preluând conducerea pentru prima dată în minutul 16 (8-7). Cu un Tamaș din nou în formă foarte bună și cu Câmpan irezistibil, Știința a intrat la cabine cu un avans de 4 goluri. După pauză, vicecampionii s-au desprins și la 7 goluri, dar vasluienii s-au apropiat la 21-24 în minutul 54. Mai lucizi pe final, cu Valeriu Erhan excelent între buturi, băcăuanii s-au luptat exemplar și au gestionat foarte bine avantajul, obținând o victorie care îi scapă de emoțiile play-out-ului.

ȘTIINȚA: Tamaș, Erhan – Masachs (6 goluri), Păunică (4), Câmpan (4), Pinnonen (3), Vartic (2), Carali (2), Stan (2), Celestin (1), Rotaru (1), Iancu (1). Au lipsit Bondar și Johannson, accidentați.

11 comentarii la „S-au luptat ca la Podul Înalt / HC Vaslui – Știința MD Bacău 23-26 (11-15)”

  1. Felicitari echipei si conducerii tehnice ,sunteti pe drumul cel bun .S- o tineti tot asa!!!!

  2. Bravo baieti sunt doua meciuri bune cu turda si cu vaslui cu o determinare si ambitie mare si contra arbitrajului mai ales in meciul de la vaslui in care a fost japca in ultimile minunte nici jucatorii nu mai stiau ce sa faca.Rusine frh.HAI STIINTA!

  3. Atitudine si devotament, asta e cheia succesului in sport. Stan se remarca la acest capitol iar eu ca suporter apreciez. La Vaslui aceste lucruri s-au vazut la toti baietii nostrii.

  4. Felicitari!
    Daca reusesc sa castige in fata lui HC Odorhei au o mare sansa in pay-off.
    Brigada UMB va fi alaturi de echipa si la bine si la rau.

  5. Daca si la Vaslui spuneti ca arbitrajul a fost ostil, atunci inseamna ca nu stii handbal. Succes ambelor echipe!

    1. Când arăți amenințare de pasiv după 15 secunde de atac e, într-adevăr, un gest prietenos.

    2. Prietene cand ai vazut ultima data eliminare pentru simulare precum a luat Stan ? Dar acele 2 faulturi grosolane pe semicerc la Alin Campan la care se dadea 7 metri dupa orice regulament ai arbitra …ai fost macar la meci ? plus alte cateva 15-20 de faze toate judecate impotriva Stiintei ! la doua atacuri succesive Vasluiul a facut eroare de preluare si picior,la ambele nu s-a dat nimic,chiar in fata arbitrului,se crucea Paunica pe teren…..

  6. Precizez din start ca nu am vazut meciul, deci ma raportez doar la cele relatate. Am observat insa ca cel putin 4 echipe s-au plans de arbitrajele din meciurile impotriva Vasluiului din acest sezon. Alta echipa la meciurile careia au fost semnalate arbitraje/aspecte problematice a fost Odorheiul (anumite jocuri). Poate ca ma insel. Problema este ca sunt foarte multe modalitati in care poti ajuta o echipa in timpul unui meci, iar niste arbitri „buni” pot face asta aproape pe nesimtite, sunt lucruri care pot fi puse pe seama unei interpretari de moment. Sunt multe faze la limita dintre 7 m si fortare, exista o foarte mare marja de manevra in semnalarea amenintarii de joc pasiv etc. Nu vreau sa dau cu piatra, dar sunt destule cupluri de arbitri care „dicteaza” rezultatul unui meci. Poate ca la un moment dat, la sfarsitul unui sezon, cineva ar trebui sa ia toate casetele meciurilor din campionat, sa observe anumite „preferinte”. Stiu ca ar putea parea o munca sisifica si probabil, inutila, dar macar ar putea fi sesizate anumite „tendinte si directii”

  7. Rotaru face patru pasi aproape la fiecare faza de atac si nu-l mai vede arbitrul. Uitati-va la meci. In plus, arbitrii v-au dus la 7 goluri avans, apoi si- au dat seama ca e groasa. Suntem la mana arbitrilor.

  8. Sorine eu cred ca tu ai vazut alt meci arbitrii au mers cu vaslui cum poti sa spui ca au ne-au dus la 7 goluri?arbitraj total impotriva Stiintei si nu sunt subiectiv am vazut meciul calm si linistit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.