Volei feminin, Cupa României / Calificare meritată

Stiinta Bacau - CSM Bucuresti 19

După victoria cu 3-0 de la Bacău din primul meci al dublei din Cupa României, Știința era cu un pas în Final Four. Miercuri, la București, băcăuancele au reușit să obțină calificarea chiar dacă au pierdut partida cu scorul de 2-3.

Meciul a început bine pentru campioane, acestea reușind să se distanțeze la 6-1 pe servicul excelent al Tatianei Lupu. Bucureștencele au reușit să se apropie la 6-8, însă oaspetele și-au revenit, și prin câteva atacuri și blocaje eficiente conduceau la cel de-al doilea time-out tehnic cu 16-10. Punctul de 12-18 a fost și cel mai spectaculos al setului, fiind câștigat de ”studente” după un atac al Denisei Rogojinaru. La 15-19, Ioana Baciu a fost schimbată cu Yulia Stoyanova, după ce aceasta nu reușea să puncteze pe faza de atac. Primul set a fost câștigat de Știința Bacău cu 19-25, diferența fiind făcută la capitolul de serviciu și preluare, băcăuancele fiind mult mai eficiente.

Campioanele au intrat prea relaxate în setul secund, iar Florin Grapă a fost nevoit să ceară time-out la 4-1 pentru CSM București. Irina Radu a intrat în locul Anastasyei Harelik la 7-4 pentru gazde, jucătoarea din Belarus comițând mai multe greșeli la preluare. La scorul de 9-8, Eva Yaneva a trecut cu picioarele în terenul advers, iar Yulia Stoyanova care a sărit la blocaj, a călcat pe piciorul acesteia și cel mai probabil a făcut o entorsă la gleznă, fiind nevoită să părăsească terenul pentru a primi îngrijiri medicale. CSM București a intrat cu un avans de 3 puncte la cel de-al doilea time-out tehnic după mai multe greșeli neforțate ale băcăuancelor. Blocajul a început să funcționeze mult mai bine pentru echipa din București, iar datorită acestui lucru au reușit să se distanțeze la 18-14. Băcăuancele s-au apropiat la 19-20, însă la acest scor Ioana Baciu a servit în fileu. Denisa Rogojinaru a servit și ea în fileu la scorul de 20-22, iar cel de-al doilea set a fost câștigat de CSM București cu 25-23.

Cel de-al treilea set a început mai bine pentru bucureștence care conduceau cu 4-1, însă la primul time-out tehnic oaspetele aveau un punct avans. ”Studentele” au început să se distanțeze și au reușit să facă 14-10, scor la care antrenorul CSM-ului a solicitat timp de odihnă. După un atac în afara terenului al lui Yaneva, Știința a făcut 16-10 și s-a distanțat decisiv în vederea adjudecării celui de-al treilea set. La scorul de 13-21 tehnicianul gazdelor a solicitat din nou time-out, însă nu a avut efect, deoarece campioanele și-au adjudecat setul cu scorul de 16-25.

Al patrulea set a început destul de slab pentru Irina Radu, care a călcat linia de 3 metri de două ori când a atacat din linia a doua, iar gazdele conduceau cu 8-6 la primul time-out tehnic. Erorile neforțate s-au înmulțit în tabăra Științei, iar echipa bucureșteană s-a distanțat la un neverosimil 16-6. În acest set fetelor noastre nu le-a ieșit nimic, au comis foarte multe greșeli neforțate nereușind să intre în joc și au reușit contra-performanța de a pierde setul cu scorul de 25-15.

În ultimul set al partidei, jucătoarele CSM-ului au început mult mai hotărâte și au condus cu 3-1. Kremena Kamenova a servit foarte bine și bucureștencele s-au desprins la 6-2, scor la care antrenorul Științei a cerut time-out. Nesincronizările au continuat pentru echipa campioană, iar echipa bucureșteană a profitat de acest lucru și s-a desprins ușor-ușor pe tabelă până la 10-4. Meciul s-a încheiat cu o minge plasată elegant de fosta jucătoare a Științei, Kremena Kamenova, iar CSM București a câștigat ultimul set cu scorul de 15-6.

Chiar dacă Știința Bacău a pierdut acest meci, ”studentele” au demonstrat în primele trei seturi că pot învinge orice echipă din campionatul intern. După ce și-au asigurat calificarea în final-four-ul Cupei României, campioanele s-au relaxat și au lăsat impresia că au avut meciul în mână, însă s-au relaxat și au început să greșească nepermis de mult.

CSMB: Kremena Kamenova (21 puncte), Roxana Bacșiș (14), Georgiana Faleș (13), Eva Yaneva (7), Claudia Gavrilescu (6), Ana Tiemi Takagui (1), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Cristina Cazacu (6), Krystle Esdelle (2), Karla Klaric și Diana Tătaru. Antrenor: Miroslav Aksentijevic.

Știința: Denisa Rogojinaru (21 puncte), Anastasya Harelik (17), Alexandra Sobo (15), Tatiana Lupu (8), Ioana Baciu (2), Sabina Moisa (1), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Yulia Stoyanova (4), Olena Novgorodchenko (2), Crina Bălțatu (1), Tesca Andrew-Wasylik și Irina Radu. Antrenor: Florin Grapă.

3 comentarii la „Volei feminin, Cupa României / Calificare meritată”

  1. Eu am vazut doar ultimele doua seturi si nu mi-a venit sa cred cat de prost a jucat Stiinta. Mi-e foarte greu sa-mi dau seama cum poti juca foarte bine trei seturi si apoi la nivel de divizia B. Felicitari pentru calificare, nu vreau sa fiu excesiv de critic, dar mi-as fi dorit sa vad o echipa care joaca pana la capat, nu doar trei seturi.

  2. Felicitari echipei si antrenorilor pentru calificare.Se vede valoarea echipei. Mult succes in urmatoarele meciuri. Forta STIINTA BACAU!!!!.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.