Comunismu’ n-o muritu’, numa-un-pic s-o hodinitu’ / Strâns uniți în jurul tovarășului Garralda

Stiinta Bacau - Energia Pandurii Tg. Jiu  32

Site-ul oficial al echipei de handbal masculin publică în ziua de grație 9 februarie 2015 un material intitulat ”Îl recomandă performanța”, care rivalizează cu comunicatele Partidului Comunist Român, de susținere a tovarășului secretar general Nicolae Ceaușescu. I-auziți aici: ”Cu acest prilej, jucătorii vicecampioanei și-au exprimat susținerea față de “principalul” Mateo Garralda, fiecare component al lotului având de învățat din experiența sa bogată la cel mai înalt nivel competițional.” Evident, încercările de a pune la îndoială competența profesională a spaniolului (cea de antrenor, desigur) nu reprezintă altceva decât ”zvonuri lansate de anumite persoane probabil pentru a destabiliza atmosfera de la echipă”. Și pentru a insulta din nou inteligența suporterilor băcăuani, site-ul clubului enumeră bogatul palmares al JUCĂTORULUI Mateo Garralda, pe care absolut nimeni nu i l-a contestat. Comic e faptul că activitatea de antrenor a spaniolului (cvasi-inexistentă) e prezentată în culoarea albastră, ca și cum ”vopsirea” celor două echipe la care a mai activat (fără nicio performanță) i-ar ridica nivelul de competență.

Adevărul, însă, e unul singur: pe un antrenor îl recomandă numai și numai rezultatele, nimic altceva. Nici palmaresul de jucător, nici comunicatele sforăitoare și nici încercările de a-i demoniza pe cei care pun la îndoială criteriile pe baza cărora individul a ajuns la vicecampioana României. Nu știm cine a spus că el a fost adus de Alexandru Dedu, dar e cert că cei doi sunt prieteni, asta am spus noi și n-o poate nimeni contesta. Iar dacă un loc 13 și un loc 8 în Liga Asobal, campionat ce contează în competițiile europene printr-o singură echipă (FC Barcelona), sunt performanțe care îl recomandă pe un tehnician, atunci noțiunea de performanță este percepută într-un mod original de cei ce l-au adus pe Garralda la Bacău.

Până atunci, îi invităm din nou pe suporterii care consideră că prăbușirea echipei vicecampioane i se datorează lui Mateo Garralda să vină sâmbătă la sală cu batiste albe, pe care să i le arate spaniolului care ține cu dinții de scaun. La finalul sezonului 2010-2011, când Știința Municipal Dedeman Bacău a terminat campionatul pe locul 6, Eliodor Voica și-a pus contractul pe masă, în condițiile în care antrenase echipa doar 2 luni. Analizați și comparați.

P.S.: pentru a nu da naștere la speculații, considerăm că jucătorii nu au nicio vină pentru cele apărute pe site-ul clubului, ei doar respectă regulamentul de ordine interioară.

3 comentarii la „Comunismu’ n-o muritu’, numa-un-pic s-o hodinitu’ / Strâns uniți în jurul tovarășului Garralda”

  1. ca antrenor ce mare palmares … antrenor secund/jucator la KIF Kolding (nu tin minte sa fi fost vreo finalista champ. league) … antrenor secund / jucator in spania la echipa la care s-a retras, apoi l-au pus principal because of reasons … ca jucator , jos palaria … dar si Pele a fost mare, si totusi nu e antrenor … la fel maradona. Curios ca jucatorii ar fi de partea lui … tare mi-e sa nu fi zis conducerea ca nu-si mai vad banii pana la vara daca nu-l sustin …. a fost mare prostie ca l-au lasat pe Colin sa plece .. mai ales ca acuma isi pierde timpul la echipa a doua a CSM Bucuresti…

  2. Asa se intampla cand nimeni nu isi asuma greselile. Le punem la comun. Ar trebui sa Le luati interviuri sub anonimat si sunt sigur ca multi jucatori Nu ar mai vrea sa fie antrenati de antrenorul garalda.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.