Fotbal, juniori / FC Bacău participă la primul turneu al anului

Scoala de Fotbal FC Bacau a pornit la drum  8Academia Fotbal Club Bacău participă la primul turneu din 2015. De ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, grupele de juniori Under 9 (născuți în 2006), Under 8 (născuți în 2007) și Under 7 (născuți în 2008) participă la Cupa Miercurea Ciuc (CSIKSZEREDA – KUPA), competiție ce se va desfășura în Sala Polivalentă și în Sala de sport a Liceului „Márton Áron.” Pentru jucătorii născuți în 2008, e prima participare la un turneu oficial, iar antrenorul lor, Radu Ciobanu, are un mesaj simplu și plin de culoare: ”Luptăm, luptăm și câștigăm”. Dincolo de încurajări, Radu Ciobanu crede că meciurile de la Cupa Miercurea Ciuc sunt teste utile, care vin după o perioadă de pregătire în care tinerii jucători au dovedit că fotbalul e dragostea lor. ”Va fi ca și un botez în fotbal, dar dincolo de rezultate cel mai important e ca acești copii să joace cât mai multe meciuri. Trebuie să avem răbdare, iar odată cu trecerea timpului vor apărea și rezultatele.” 

Vasile Jercălău va sta pe banca tehnică atât la grupa de 2006, cât și la cea de 2007. “Invitația de a participa la Cupa Miercurea Ciuc ne onorează și nu face decât să confirme că încet-încet Fotbal Club Bacău începe să devină un partener pentru toate echipele din țară.” La rândul lui, Cristi Ciocoiu, președintele clubului, e încântat de munca antrenorilor și de  copii de la Academia Fotbal Club Bacău. “Nu poate decât să mă bucure că primim invitații la diferite turnee, atât din țară, cât și din străinătate. Cupa Miercurea Ciuc va fi un preambul al turneului internațional de Brașov, care se va desfășura la începutul lunii februarie, unde vom fi și noi prezenți.” La Brașov Indoor Cup vor participa echipe din cinci țări. Până la competiția de la Brașov, însă, urmează Cupa Miercurea Ciuc, iar Fotbal Club Bacău va juca împotriva celor de la AFC Odorhei (AFC Székelyudv.), VSK Barót, ACS Tâmpa Brașov, FK Miercurea Ciuc 1 și 2, Kinder Tg. Mureș, OSK Sepsi, Sporting Reghin, Speranța Tg. Mureș și Elite Gheorghieni.

Un comentariu la „Fotbal, juniori / FC Bacău participă la primul turneu al anului”

  1. Mai toti microbistii cunosc ca in judetul Harghita sportul nr 1 este hocheiul pe gheata. Din 1956 incoace. De prin 2008 la Miercurea Ciuc s-a pus bazele unui centru de pregatire pentru copii si juniori. Strategia si finantarea apartine „Academiei F.Puscas” din Ungaria. De restul organizarii se ocupa „administratorii” Municipiului M.Ciuc care au gasit in Intze IV (fosta extrema a CSMS-ului din Iasi din anii’70) si Robert Ilyes doi catalizatori ai acestui „Centru”. Organizare ireprosabila, cazare,masa,scoala, pregatire cu mijloace moderne,terenuri sintetice si cu iarba,etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.