Încântătoare / Știința Bacău – CSM București 3:0 (26-24, 25-20, 25-18)

Stiinta Bacau - CSM Bucuresti 1Debut de an cum nu se putea mai bun pentru voleibalistele de la Știința Bacău. Campioana și deținătoarea Cupei României și CSM București au oferit vineri seara spectatorilor băcăuani un spectacol pe cinste în prima manșă a sferturilor de finală din cupă. După cum o arată și scorul, vioara întâi a fost Știința, care a fost superioară la toate capitolele și a învins fără drept de apel. Pe de altă parte, după cum sublinia Florin Grapă la final, primul set a fost foarte important pentru desfășurarea ulterioară a jocului, echipa băcăuană dominându-și mai apoi adversara și din punct de vedere psihic. 

Setul I

Meciul a început cu un as al Claudiei Gavrilescu, punct ce avea să fie și ultimul direct din serviciu al oaspetelor. Băcăuanele au intrat cu un avans de două puncte la primul time-out tehnic, dar oaspetele au revenit și s-au desprins la 13-9 pe serviciul coordonatoarei Takagui. Campioana a revenit, profitând de ezitările în preluare ale Jasnei Majstorovic pe serviciul Sabinei Moisa, s-a apropiat la 12-13, însă CSM-ul a intrat cu 2 puncte în plus la al doilea time-out tehnic. Știința a preluat conducerea cu 18-17 după o ”torpilă” a Ioanei Baciu și un atac afară al Kamenovei, dar adversarele au revenit și au condus cu 21-18. Gazdele au egalat la 21 pe serviciul Alexandrei Sobo, după care s-a mers cap la cap, iar CSM-ul a avut minge de set la 24-23, după un atac din linia a doua al Kamenovei. Băcăuanele nu s-au pierdut cu firea și au punctat de 3 ori consecutiv, setul fiind închis de o minge plasată precis de Tatiana Lupu.

Setul al II-lea

Știința a început în forță și a avut 5-1 după o minge plasată de Sabina Moisa. Băcăuanele au avut apoi 8-3, 12-5, oaspeții au cerut time-out, însă campioana a intrat cu 6 puncte avans la al doilea time-out tehnic. S-a făcut apoi 19-13 după un as al Alexandrei Sobo și 20-14 în urma unui lung și spectaculos schimb de mingi, finalizat cu un blocaj beton al gazdelor. CSM-ul a avut o zvâcnire și s-a apropiat la 18-22, Florin Grapă a cerut time-out, iar Știința s-a impus la 20, ultimul punct fiind rezultatul unei bâlbâieli în lanț a bucureștencelor.

Setul al III-lea

CSM București a avut 3-1, însă băcăuanele au punctat de 3 ori consecutiv, având după aceea 9-5, după un bloc-aut al Anastasiei Harelik și un as al Denisei Rogojinaru. Oaspetele s-au mai apropiat la 10-12, a urmat un time-out al Științei, care s-a desprins la 16-11 și 18-12. Finalul meciului s-a desfășurat cu toți spectatorii în picioare, ovaționând o victorie fără drept de apel a echipei mai bune. Știința Bacău s-a impus astfel la capătul unui meci de un bun nivel tehnic, voleibalistele lui Florin Grapă strălucind în multe momente și excelând la capitolul dorință. Cu o astfel de atitudine, ele pot realiza lucruri frumoase și în Champions League.

ȘTIINȚA: Ioana Baciu (16 puncte), Denisa Rogojinaru (12), Alexandra Sobo (10), Anastasia Harelik (10), Tatiana Lupu (9), Sabina Moisa (3), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Irina Radu (1) și Olena Novgorodchenko. Antrenor: Florin Grapă.

CSMB: Kremena Kamenova (14), Georgiana Faleș (10), Roxana Bacșiș (8), Claudia Gavrilescu (7), Ana Tiemi Takagui, Jasna Majstorovic, Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Krystle Esdelle (5), Cristina Cazacu (2), Karla Klaric, Diana Tătaru, Natasa Silijkovic. Antrenor: Miroslav Aksentijevic.

Returul va avea loc pe 18 februarie, la București.

2 comentarii la „Încântătoare / Știința Bacău – CSM București 3:0 (26-24, 25-20, 25-18)”

  1. Am zis de mii de ori ca echipa noastra STIINTA BACAU este o echipa de AUR , si aceasta se vede prin rezultatele obtinute .Nu am cuvinte decat sa le doresc fetelor si antrenorilor plus famililor lor tot binele de la BUNUL DUMNEZEU. Forta STIINTA BACAU!!!.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.