Marcello Abbondanza: ”Voleiul românesc continuă să crească de la an la an”

Marcello AbbondanzaAntrenorul italian al celor Fenerbahce Istanbul și-a exprimat satisfacția de a fi obținut toate cele 3 puncte la prima partidă din noua ediție a Champions League. Iată ce a declarat tehnicianul echipei oaspete la finalul partidei de joi seara. 

Rep: Spuneți-ne câteva vorbe despre meci. 

Marcello Abbondanza: Suntem fericiți pentru că este primul meci în Champions League și nu a fost ușor. Ieri, meciul de la Baku a avut un rezultat ciudat, fiecare echipă care joacă acasă este periculoasă. Este un nivel ridicat în Europa. Pentru noi, este un start foarte important cu 3 puncte în deplasare. Sunt fericit pentru echipa mea, mai avem mult de muncă, dar avem nevoie de timp, iar cele 3 puncte sunt foarte importante. 

Rep: Având în vedere rezultatul de ieri, credeți că Fenerbahce este favorita grupei? 

M.A.: Cred că este prea devreme să spunem asta, pentru că mai avem de jucat multe meciuri. Cu siguranță rezultatul de ieri ne dovedește că grupa nu este ușoară, pentru că la Baku este greu de jucat, echipa azeră este foarte bună, iar cea franceză este de asemenea foarte bună. Aici am jucat cu multă atenție, pentru că știam că echipa românească este una bună. Voleiul românesc continuă să crească de la an la an.

Rep: Având în vedere jocul Științei din ultimul set, credeți că ar putea lua puncte pe teren propriu? 

M.A.: Fetele noastre s-au relaxat puțin în ultimul set, dar replica adversarelor a fost oricum una tare. Cu Baku, româncele ar trebui să creadă puțin mai mult în șansa lor. 

Rep: Credeți că Kim a făcut diferența în acest meci? 

M.A. : Kim face diferența în multe meciuri. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.