Cristian Popovici: ”Greșelile individuale ne țin pe loc”

Cristian PopoviciAntrenorul divizionarei secunde Sport Club Bacău a răsuflat ușurat după ce a obținut prima sa victorie pe banca echipei care nu câștigase pe teren propriu în acest sezon. ”Suntem și noi bucuroși pentru prima oară după multă vreme. Sper să conteze rezultatul ăsta la moralul jucătorilor, cum la fel sper să reușim să legăm pentru returul ăsta seria de rezultate pozitive, pentru că am și discutat săptămâna asta cu jucătorii, nu puteam să le găsesc ca alt prilej de motivare decât că a trecut un tur de campionat care probabil sau sigur a fost cel mai slab din istoria Sport Clubului sau FCM-ului, adică pentru un tur de campionat să nu reușești nicio victorie pe teren propriu. Azi l-am uitat, trebuie să încercăm ca returul să arate mult mai bine pentru noi”, a declarat tehnicianul băcăuan după victoria cu 3-1 în fața Gloriei Buzău.

Popovici a comentat și căderea fizică a adversarilor, care a permis echipei sale să domine repriza secundă: ”De obicei nu am avut adversari care cădeau pe final de meci, noi eram cei care cădeam din punct de vedere fizic. Sper să arătăm la fel în continuare, e clar că cei de la Buzău nu mai puteau, chiar strigau jucătorii între ei ”Hai că-s morți și nu mai pot!”. Până acum auzeam noi replica asta de la adversarii noștri. Ăsta-i un lucru pozitiv din punctul meu de vedere pentru că și la ultimele jocuri au arătat potență fizică. Atunci înseamnă că măcar din aspectul ăsta am reușit să recuperăm.”

În ceea ce privește așteptările sale de la returul sezonului regulat, din care în acest an se mai dispută 4 etape, antrenorul băcăuan a precizat: ”M-am dezobișnuit să fac calcule în privința punctelor, fiecare meci trebuie tratat la victorie, încerci să joci fiecare meci la 3 puncte și după fiecare etapă încerci să vezi câte puncte reușești să obții. Este imatur să faci un calcul, să zic că din 4 etape aș vrea să mai fac 9 puncte cel puțin sau 10. Sunt 4 etape în care întâlnim adversari accesibili. Trebuie să arătăm că suntem mai buni ca ei. Dacă în debutul campionatului s-a sperat într-un parcurs mult mai bun și nu s-a reușit lucrul ăsta, acum trebuie să arătăm că nu mai suntem echipa din tur. Greșelile individuale ne țin pe loc. Sper ca fiecare dintre jucători să mai câștige un plus de valoare, pentru nu pot spune că nu sunt concentrați, sunt în permanență atenți, dar survin greșeli, survin și la jucători foarte mari, cu atât mai mult la cei tineri pe care îi avem noi sau la nivelul lor. Dar este clar că este o saricnă de-a mea ca antrenor să limitez pe cât posibil erorile pe care ei le fac. I-am schimbat și ca așezare în 4-1-3-2 ceea ce am vrut eu să joc de la început când venit aici. Până la ora jocului cu Constanța mai este destul timp să ne gândim, vedem cum arată ei la antrenamente săptămâna asta. Cert este că au arătat și cei care au jucat mai puțin până acum că atunci când intră și-și doresc într-adevăr, pot să aibă evoluții bune și pot deveni concurență pentru jucătorii care au fost mai multe meciuri titulari sau care poate se considerau titulari.”

Un comentariu la „Cristian Popovici: ”Greșelile individuale ne țin pe loc””

  1. 1-4-1-3-2 este tot un fel de 1-4-2-3-1. Inteleg de ce nu castigau. Cu 1 sau 2 mijlocasi defensivi care nu acopera latul terenului, se rupe mijlocul, la fel ca la Tanase. Plus, conditia fizica precara. 1-4-4-2 inchide spatiile, descurajeaza adversarul, il face sa greseasca si creeaza surprinderea pe contraatac. Este o formula veche, dar formulele noi nu se pot face cu jucatori incompleti pe postul de mijlocas defensiv (cel putin, la noi in tara; dar si Brazilia, incercand 1-4-2-3-1, fara meseriasi ca mijlocasi defensivi, a luat 7-1 de la Germania; nici Piti nu stia de ce nu mergea candva echipa). E clar, a plecat Tase si a venit Tase 2. Nu s-a schimbat nimic…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.