Fotbal, Liga a II-a / Sport Club Bacău – Gloria Buzău 3-1 (0-1)

Sport Club Bacau - Gloria Buzau 5Aproape 7 luni au avut de așteptat cei de la Sport Club Bacău o victorie acasă. Ultimul succes pe propriul teren data din 12 aprilie, când băcăuanii au învins cu 2-1 pe CF Brăila pe ”Aerostar”, în ultima etapă a sezonului regulat 2013-2014. N-a fost, însă, deloc simplu, fiindcă Gloria Buzău a deschis scorul și și-a bătut joc după aceea de câteva ocazii uriașe. 

Prima ocazie a partidei i-a aparținut lui Rusu (min. 11), bine angajat de Căinari, însă vârful gazdelor a intrat în unghi și a șutat în bară din 10 metri lateral stânga. Două minute mai târziu, Burcă a respins aiurea până la Răduca, iar acesta a șutat din prima, de la 14 metri, în diagonală, învingându-l pe Petrariu. În următoarele două minute, Pîrvu și Răduca au irosit două situații imense singuri cu portarul, iar fostul atacant de acum 40 de ani al Sport Clubului (cel adevărat), Gogu Munteanu, s-a întors spre masa presei și a spus: ”toate astea se vor răzbuna, ascultați-mă ce vă spun”. În minutul 35, s-a petrecut o fază dubioasă în careul băcăuan, după un duel între Burcă și Voicu, acesta din urmă a căzut, și nu e clar dacă el a călcat strâmb sau a fost călcat de fundașul băcăuan, asta și din cauză că nici antrenorul și nici președintele echipei din Buzău n-au vrut să vină la conferința de presă de după meci. Cert e că jucătorul buzoian a fost luat cu Salvarea și dus la spital, suferind o entorsă de genunchi. 

În repriza secundă, oaspeții au clacat din punct de vedere fizic, iar băcăuanii au speculat din plin acest lucru. Golul egalizator i-a aparținut lui Burcă (min. 56), cu o execuție de mare finețe, minge plasată cu interiorul la colțul lung, dintr-un unghi foarte dificil. În minutul 65, s-a făcut 2-1, Rusu speculând o ieșire greșită a portarului Stoicescu, pe care l-a driblat, după care a înscris în poarta goală. Introdus după pauză, fostul căpitan băcăuan Hurdubei a stabilit scorul final cu un șut splendid de la 25 de metri, în dreapta lui Stoicescu. E drept că și fundașii buzoieni s-au uitat lung el cum și-a făcut mingea. Partida s-a încheiat cu trei ocazii monumentale ale gazdelor: Rusu (min. 84) a reluat alături din 6 metri, cu poarta goală, Ungureanu (min. 85) a scăpat singur, dar a șutat în portar, iar Hurdubei (min. 90+2), singur cu poarta goală, a trimis cu capul în bară din 4 metri.

 Ce-ar fi fost dacă elevii lui Cristi Popovici ar fi avut în față un adversar mai bine pregătit fizic, e greu de spus. Cert e că se speră ca acest succes să aducă declicul care să propulseze gruparea băcăuană spre locurile de play-off.

 SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Lozneanu, Burcă, Sascău – Căinari (56 Hurdubei), Adăscăliței, Dumitriu (79 Taban), Vraciu – Rusu, Predoiu (46 Ungureanu). Antrenor: Cristi Popovici.

 Gloria Buzău: Stoicescu – Grigoraș (72 Dumitru), Vlaicu, Ghinea, Agache – Dumitrescu, Marcu – Voicu (39 Burlacu), Răduca, Ghiță – Pîrvu (60 Dăniță). Antrenor: Viorel Ion.

 Cartonașe galbene: Mihălăchioae (68), Vraciu (78), Ungureanu (87)/ Burlacu (57), Dăniță (69).

Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti). Asistenţi: Vladimir Urzică şi Ovidiu Aruşoaie (ambii din Piatra Neamţ). 

Celelalte rezultate ale etapei a XII-a: Academica Argeș – FC Voluntari 3-4, ACS Berceni – Săgeata Năvodari 2-1, CS Balotești – CF Brăila 4-1, Unirea Slobozia – FCM Dorohoi 1-0 și Rapid CFR Suceava – Farul Constanța 4-1.

Clasament Liga a II-aEtapa a XIII-a (15 noiembrie): Săgeata Năvodari – CS Balotești, CF Brăila – Unirea Slobozia, FCM Dorohoi – Rapid CFR Suceava, Farul Constanța – SC Bacău, Gloria Buzău – Academica Argeș și FC Voluntari – ACS Berceni.

Un comentariu la „Fotbal, Liga a II-a / Sport Club Bacău – Gloria Buzău 3-1 (0-1)”

  1. Faptul ca se pastreaza proaspeti 3 titulari pentru repriza a doua, se pare ca da rezultate. Se compenseaza pregatirea fizica precara datorata cantonamentului din vara, facut de florile marului…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.