Mai prindem play-off-ul ? / Știința MD Bacău – HCM Constanța 22-24 (10-12)

Stiinta Bacau - HCM ConstantaȘtiința Municipal Dedeman Bacău a pierdut pentru a patra oară în campionat și se apropie vertiginos de locurile de play-out. Și nu înfrângerea e cel mai deranjant aspect, ci jocul lipsit de orizont al echipei băcăuane, care pare că involuează de la meci la meci. HCM Constanța a condus aproape tot meciul, iar victoria campioanei este meritată, chiar dacă băcăuanii ar fi putut smulge măcar un punct. Dacă socotim numai cele 3 aruncări de la 7 metri ratate (toate apărate de Mihai Popescu) și cele 3 ratări de pe semicerc ale pivoților, din repriza secundă, vedem că se putea mai mult. Întrebarea e dacă și meritam. Majoritatea golurilor vicecampioanei s-au înscris din acțiuni personale și, oricât de lipsit de fair-play a fost antrenorul stelist Viorel Mazilu, a cam avut dreptate. 

Formația băcăuană, susținută de cel mai numeros public din această toamnă, rămâne cu consolarea celor mai frumoase faze ale meciului. În minutul 24, Dragoș Iancu și-a driblat adversarii ca la baschet și a înscris un gol splendid de pe semicerc, iar în minutul 57 Fane Grigoraș (cel mai bun om al gazdelor) a izbutit o triplă paradă de senzație, după care s-a declanșat un contraatac în urma căreia Știința a egalat la 21. Cu un minut mai devreme, antrenorul spaniol al Științei reușise performanța de a cere time-out pe faza a doua a echipei sale. Probabil ultimul răcnet în materie de antrenorat. În rest, e clar: a fost cea mai proastă campanie de transferări din istoria echipei, începând cu banca tehnică. 

Evoluția scorului: 0-2 (5), 3-3 (10), 4-6 (15), 6-8 (20), 9-9 (25), 10-12 (pauză), 13-15 (35), 15-17 (40), 17-19 (45), 19-21 (50, 55), 22-24 (final). 

ȘTIINȚA: Tamaș (7 interv.), Grigoraș (10 interv.) – Masachs (6 goluri / 7 șuturi), Johannson (3/6), Rotaru (3/6), Păunică (3/5), Celestin (2/5), Vartic (2/8), Iancu (1/2), Bondar (1/3), Pinnonen (1/4), Tokic (0/2). Antrenori: Mateo Garralda, Sorin Bîrză. 

HCM: Stănescu (10 interv.), Popescu (5 interv.) – Toma (11/13), Rakcevic (3/4), Humet (3/7), Angelovski (3/7), Cutura (2/8), Cristescu (1/2), Buricea (1/3), Șomlea (0/2), Adzic, Vujadinovic. Antrenor: Zvonko Sundovski. 

Eliminări de 2 minute: 6-7. 

Aruncări de la 7 metri (transformate): 5 (2) – 4 (4). 

Au arbitrat cu multe greșeli de ambele părți Robert Harabagiu și Silviu Stănescu.

14 comentarii la „Mai prindem play-off-ul ? / Știința MD Bacău – HCM Constanța 22-24 (10-12)”

  1. ne trebuie jucatori, tokic e din alt film, un inter dreapta de meserie, nu improvizatii cum am vazut azi..si peste tot nicio schema de joc, nu tu rapiditate in actiuni….si n=am inteles atitudinea lui tamas la schimbare cu obrazul aratat la public…ar fi trebuit el sa se ceara la schimbare cand vezi ca nu ai o zi buna

  2. corect, shota cand nu juca bine se cerea singur afara … nu poti sa pacalesti handbalul la nesfarsit .. sa vedem ce face managementul in iarna.

  3. Raducu a fost injurat din tribuna !!! Dupa jocurile bune , in care salveaza echipa de la infrangere , vin niste suporteri si te injura ! Frumos din partea lor ! Hai sa fim sinceri fara Raducu Tamas acum am fi pe podiumul cozii !!!!! Rusine oamenilor care nu apreciaza valoarea unui jucator si care injura evolutia unui portar care tine echipa in picioare. #Respect Raducu !!!

  4. Parerea mea este ca ne trebuie un inter dreapta unul stanga si cred ca un antrenor.Dar toti foarte buni.Cat despre meci puteam sa-i batem constanta nu mai e echipa de anul trecut.Ca fan sustin echipa neconditionat si totusi sper ca in iarna se iau masuri bune si corecte.HAI STIINTA.

  5. Ne-a batut cea mai slaba echipa a Constantei din ultimii multi ani. La noi apararea a mers bine, dar pe faza de atac nu poti emite pretentii jucand aproape tot meciul doar cu un inter. Iar cand acest singur inter din teren e Tokic, handbalul devine un sport hazliu (sau al naibii de enervant, depinde de rezistenta psihica a fiecaruia – Ramba se pare ca n-a rezistat psihic).
    Cat despre Tamas, el poate fi orice vor prietenii si admiratorii lui – baiat ambitios, mare caracter, mare sufletist, jucator demn de respect, dar nu poate fi portarul titular al unei echipe cu pretentii. Nu-l ajuta nici fizicul. Shota doar tragea aer in piept si umplea poarta. Statea aplecat sa nu dea cu capul in bara.

  6. Cu suguranta nu Tamas e problema la echipa asta…el are meciuri foarte bune, si meciuri foarte slabe, adevarata problema e ca echipa asta joaca fara interi, Tokic e un sportiv care imita handbalul nu cred ca o dat 10 goluri sezonul asta, si antrenorul continua sa ii dea credit, e deranjant si sfidator la adresa noastra, o echipa cu pretentii care se bazreaza pe un inter venit de la echipa a doaua anul trecut singurul care are fata de handbalist, transferuri in bataie de joc, un antrenor care cere timeout cand echipa sa e pe atac in faza a doua, un antrenor care trebuie sa ii atraga atentia jucatorii de pe margine ca a expirat eliminarea si mai trebuie un jucator in teren (asta ieri Rotaru i-a atras atentia|, un antrenor care numai arbitrul e de vina protesyeaza la orice si daca are si daca nu are dreptate, si din pacate un antrenor care nu are nici ce antrena…pentru ca omul asa slabut cum este pur si simplu nu are ce antrena…asa ca un loc 5 ar fi senzational pentru o echipa mai mult decat modesta….Constanta ieri ar fi fost batuta de orice echipa din primele 8….

  7. Suporterilor, preţuiţi-vă echipa şi susţineţi-o necondiţionat! Cum să înjuri un jucător emblematic pentru toată istoria acestui club? N-o fi Tamaş cel mai bun portar din lume, dar amintiţi-vă că a fost de multe ori şi eroul unor partide importante! E normal să avem libertatea de a ne exprima şi de reproşa greşeli jucătorilor şi antrenorilor, dar totodată trebuie să arătăm şi respect! E valabil şi pentru ziariştii care caută nod în papură!

    1. Gică, dacă vrei să respecți un individ care ne duce direct spre play-out, e strict opțiunea ta, dar te rog abține-te să mai dai sfaturi și lecții jurnalistice.

      1. Mă înţelegeţi greşit! Nu-i ridic statuie lui Garralda, ci sunt doar curios dacă are stofă de antrenor, în condiţiile în care ar avea la dispoziţie un lot complet. Îl respect pentru că e antrenorul echipei mele favorite, îl respect în aceeaşi măsură ca pe Armanu sau pe Voica, atât timp cât consider că arată respect suporterilor.
        Nu predau lecţii jurnalistice nimănui, pentru că n-aş avea cum deoarece n-am cochetat vreodată în vreun fel cu această activitate. Aşa că n-am de ce să mă abţin, decât doar din a citi acest site…

  8. Poarta e ultima problema cu atat Tamas care in alte meciuri a fost sensational sa nu uitam asta.Problema noastra sunt interii si ratarile de singur cu portarul,sincer apararea mi_a placut dar atacul lasa mult de dorit si inclusive antrenorul.

  9. Baieti, treziti-va . E clar ca nu se mai vrea nimic de la aceasta echipa de handbal. Nu mai asteptati perioada de transferuri din iarna ca o asteptati degeaba. Daca se mai dorea cu adevarat ceva nu se renunta niciodata la Ionut Ramba.

    Obisnuiti-va ca de acum o sa avem o echipa de pluton, o echipa gen Timisoara, Steaua , cu multe succese acasa (si infrangeri de la cei care se bat la campionat) si cu infrangeri in deplasare .

    Intr-adevar , nu avem un antrenor de exeptie , dar ce vina are antrenorul ca se rateaza 3 aruncari de la 7 metri, ca johanson de pe centrul portii singur singurel incearca sa dea lob , sau ca nu avem aruncator de mana stanga ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.