Campioana României e gata de Champions League / Florin Grapă: ”Îmi doresc să facem 9 puncte în grupă”

Conferinta de presa Stiinta BacauCu două săptămâni și jumătate înainte de debutul într-o nouă ediție a Champions League, Știința Bacău a organizat o conferință de presă referitoare la participarea în cea mai importantă competiție rezervată cluburilor. Campioana României la volei feminin va evolua în grupa B, alături de Fenerbahce Grundig Istanbul, Azeryol Baku și VB Nantes. Știința va debuta pe teren propriu joi, 13 noiembrie, de la ora 18.00, împotriva deținătoarelor Cupei CEV, turcoaicele de la Fenerbahce. Iată declarațiile făcute de antrenorul Florin Grapă și de jucătoarele Denisa Rogojinaru și Alexandra Sobo.

Florin Grapă: ”Așa cum am mai declarat, grupa nu este ușoară, de altfel eu consider că toate grupele sunt la fel de ușoare sau de grele. Eu îmi doresc să reedităm măcar parcursul de anul trecut sau chiar ocuparea unuia din primele două locuri, care să ne permită accederea în faza următoare a Champions League. E greu de spus dacă grupa în care jucăm în acest an e mai grea decât cea de anul trecut, chiar dacă toată lumea spune că Nantes e o echipă mai accesibilă. S-ar părea că e grupă mai ușoară anul acesta, ținând cont de faptul că Dinamo Kazan a câștigat trofeul, iar Volero Zurich a avansat în fazele superioare ale competiției. Am văzut lotul echipei franceze și, într-adevăr, pare accesibilă și eu sper să valorificăm acest lucru. Cred că favoritele grupei sunt Fenerbahce și Azeryol Baku, dar asta nu înseamnă că renunțăm la luptă, echipa noastră este capabilă de surprize și eu cred în ea. Un lucru e cert: nu-mi mai doresc să repetăm evoluția din sezonul trecut, de la meciul de acasă cu Dinamo Kazan, n-aș mai vrea să trăiesc acele momente de neputință. Până la urmă, OK, respectăm adversarul, dar nu trebuie să uităm că avem și noi 4 componente ale naționalei României, o internațională din Belarus și una din Ucraina. Eu mi-aș dori să facem 9 puncte, adică să câștigăm 3 meciuri cu 3-0 sau 3-1. ”

Denisa Rogojinaru: ”Va fi greu să debutăm pe teren propriu cu Fenerbahce, care este o echipă foarte bună, dar sper, cu ajutorul publicului, să trecem peste presiunea de a întâlni o echipă foarte puternică. Noi vrem să jucăm cât mai bine de la meci la meci. Părerea mea este că grupa din acest an e mai grea decât cea de anul trecut, cred că vom avea mult mai mult de muncă.”

Alexandra Sobo: ”Nu știu dacă e bine sau rău să începem acasă cu Fenerbahce, noi oricum vom da tot ce putem. Cred că cel mai important lucru e să ne batem în fiecare meci, indiferent de adversar. Nu cred că vom avea parte de meciuri ușoare. Eu sper să facem o figură cât mai frumoasă și, de ce nu ?, chiar să trecem în faza următoare a Champions League. Până la urmă, de asta participăm, pentru a da tot ce putem. Poate că o densitate mai mare de meciuri ne va ajuta pentru a rămâne concentrate.”

Un comentariu la „Campioana României e gata de Champions League / Florin Grapă: ”Îmi doresc să facem 9 puncte în grupă””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.