Au spart gheața acasă / Aerostar Bacău – Bucovina Rădăuți 5-1 (2-1)

Aerostar Bacau - Bucovina Radauti (1)
Aerostar Bacău a obținut vineri după-amiază prima victorie pe teren propriu din campionat, după o evoluție convingătoare, pe alocuri chiar încântătoare. Cu patru jucători născuți în 1995 în primul 11 și cu fiul rătăcitor Edi Tismănaru vârf de atac, formația pregătită de Giani Florian a impresionat plăcut în primul rând prin ambiție și dârzenie, într-un joc curat, fără durități și cu un ritm bun.

După un prim sfert de oră de tatonare, oaspeții au deschis scorul în minutul 16 când, după o centrare dintr-o lovitură liberă executată de ex-băcăuanul Ionuț Matei, Zaremba a reluat precis cu capul la vinclu, din 7 metri. Gazdele au pus mingea la centru, iar căpitanul Dobârceanu a egalat cu un gol de senzație, după o torpilă de la 40 de metri, mingea a lovit transversala și a căzut în poarta nefericitului Butnariu. După alte două minute, Ramon Gheorghe i-a adus pe ”aviatori” în avantaj cu un ”exterior” la vinclu de la 16 metri.

La 8 minute după pauză, băcăuanii au reglat din nou tirul pe foc automat, punctând de două ori în 2 minute. În minutul 53, Tismănaru a marcat cu capul de la 8 metri pentru ca, un minut mai târziu, Patriche să puncteze tot cu capul, după un corner executat de Ramon Gheorghe. Scorul final a fost stabilit de Leonache, în minutul 83, care a fost lăsat singur cu portarul de o pasă inteligentă a lui Furtună, jucătorul Aerostarului l-a driblat pe Butnariu și a înscris în poarta goală.

Victorie clară și foarte necesară pentru Aerostar, care ar putea aduce acel declic de care are nevoie trupa pregătită de Giani Florian, antrenor inteligent și dedicat, a cărui muncă începe să dea roade. Băcăuanii acumulează 8 puncte după 7 etape, iar în etapa viitoare vor evolua pe terenul celor de la Bucovina Pojorâta.

AEROSTAR: Petrache – Pavel, Patriche, Măgirescu, Dobârceanu – Apostu, Ichim – R. Gheorghe (69 Leonte), Vl. Scânteie (46 Furtună), Artenie (84 Negru) – Tismănaru (75 Leonache). Antrenor: Giani Florian.

BUCOVINA: Butnariu – Botoșan, Vitu (60 Păsăilă), Aghiorghiesei (35 Ionesi), Hrimiuc, Ciurlă – Negruț (69 M. Popescu), Matei, Zaremba, Nețbai – Julei (60 Păsăilă). Antrenor: Gheorghe Chimiuc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.