EXCLUSIV / Monique Tijsterman (OCI-Lions): ”Știința Bacău e o echipă puternică și experimentată”

Monique TijstermanCu două săptămâni și jumătate înainte de duelul din turul al doilea preliminar din Cupa EHF, am realizat un interviu cu antrenoarea principală a adversarei Științei Municipal Dedeman Bacău. În vârstă de 45 de ani, Monique Tijsterman, fostă handbalistă în naționala olandeză, a preluat conducerea tehnică a celor de la OCI-Lions în această vară, fiind prima femeie care antrenează o echipă masculină de primă ligă din Olanda. Ca antrenoare, Monique Tijsterman are în palmares mai multe medalii cu naționalele de juniori și tineret ale Olandei la campionatele europene și mondiale. De asemenea, ea a fost antrenor secund al naționalei de senioare a Țării Lalelelor care s-a clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale din Rusia, din 2005 (unde România a luat argintul). Din 2006, conduce o Academie de Handbal în Arnhem, iar din 2013 este lector EHF.

Rep.: Cum vă simțiți, ca femeie, să antrenați o echipă masculină ?

Monique Tijsterman: Sunt mândră să antrenez echipa OCI-Lions. Pentru mine nu contează dacă antrenez o echipă masculină sau feminină, îmi place să lucrez cu jucători talentați.

Rep.: De ce ați acceptat să jucați ambele partide în România ?

M.T.: Pentru că jucasem în turul precedent ambele manșe pe teren propriu și ne-a convenit și din punct de vedere financiar.

Rep.: Ce șanse de calificare credeți că aveți ?

M.T.: Un meci de handbal are 60 de minute, timp în care se poate întâmpla orice. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a reuși două meciuri bune.

Rep.: Ce știți despre handbalul românesc și despre Știința Bacău ?

M.T.: Handbalul românesc a fost întotdeauna foarte puternic, atât la feminin, cât și la masculin. Echipa din Bacău este una puternică și cu multă experiență.

Rep.: Care sunt punctele tari ale echipei dumneavoastră ?

M.T.: Le veți vedea în jocurile de la Bacău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.