Remiză nervoasă / Știința MD Bacău – Dinamo București 25-25 (13-15)

Stiinta Bacau - Dinamo Bucuresti 28
Știința și Dinamo au terminat la egalitate sâmbătă seara derby-ul echipelor aflate în curs de omogenizare. Până la urmă, a fost un rezultat echitabil, după un meci în care bucureștenii au condus mai bine de 40 de minute, dar băcăuanii au avut ultimul atac, pe care l-au ratat. Din păcate, am avut parte de un nou arbitraj execrabil al cuplului Harabagiu – Stănescu (cu greșeli uriașe în ambele direcții) și e de neînțeles ce mai caută cei doi în Liga Națională.

Ca de obicei în ultimul timp, Știința a avut o primă repriză slabă, deși a condus cu 4-2 (min. 7) și 6-5 (min. 14). Dinamoviștii au luat conducerea în minutul 16 și, pe fondul lipsei de inspirație a gazdelor în atac, acolo unde Tokic e ca și inexistent, dar și unei apărări aproximative a elevilor lui Mateo Garralda, au intrat la cabine cu un avans de două lungimi. Cu toate astea, antrenorul spaniol n-a considerat necesar să ceară vreun time-out. ”Adversarii nu s-au desprins foarte mult, așa că am avut lucrurile sub control”, a spus el după meci. Greu de crezut, mai ales că, într-un moment de întrerupere, când un dinamovist cerea îngrijiri medicale, și-a luat tabla și i-a chemat pe jucători să le arate ceva, fiind oprit de arbitri.

În repriza secundă, vicecampionii au jucat exclusiv cu Pinnonen la coordonare, ceea ce a adus un plus de viteză, dar au fost destule momente în care estonianul și-a pierdut busola. Cu toate astea, Ionuț Rotaru a rămas toată repriza pe bancă. ”Jocul a mers bine, n-aveam de ce să-l schimb pe Pinnonen”, a explicat Garralda după joc. Nu prea stă în picioare explicația, fiindcă Dinamo a condus la 2 goluri până în minutul 49. Cert e că Știința a avut atacul în ultimele 7 secunde, când impresia a fost că pe banca tehnică se instalase degringolada. Sorin Bîrză flutura un maiou, în ideea în care s-ar fi scos portarul pentru ca băcăuanii să aibă dublă superioritate, în condițiile în care Dinamo avea om eliminat. Nu s-a întâmplat așa, mingea a ajuns în extrema dreaptă, de unde Masachs (care înscrisese două goluri importante, cu care echipa sa a egalat de la 20-22) a ratat. ”N-am jucat ce trebuia la ultima fază”, a afirmat Mateo Garralda la final.

Am lăsat intenționat la urmă ultima achiziție a vicecampionilor, Victor Garcia Alonso, prezentat ca inter dreapta, dar al cărui post de bază este de extremă dreapta. Având doar trei antrenamente în ultimele 4 luni (din cauza unei accidentări), spaniolul s-a descurcat onorabil, înscriind trei goluri frumoase, dar a și greșit multe mingi. Din ce s-a văzut, el și-a dorit foarte mult și are și calități, deși e subțirel fizic pentru un inter. ”În două săptămâni veți vedea de ce sunt în stare”, a spus el la conferința de presă de după joc.

În rest, răbdare, așa cum spunea și Sebastian Bota la final. Dar, după cum am mai scris, primul care trebuie s-o aibă e Mateo Garralda, cel care scapă boii la vale când primește întrebări care nu-i convin și vine cu aroganțe de gen ”ați auzit de Abalo ?”. În orice caz, sunt multe de pus la punct și pe banca tehnică, se vede asta din avion.

ȘTIINȚA: Tamaș (5 interv.), Grigoraș (7 interv.) – Bondar (4 goluri / 7 șuturi), Păunică (3/3), Vartic (3/3), Pinnonen (3/6), Alonso (3/7), Celestin (2/5), Masachs (2/4), Rotaru (1/3), Iancu (1/2), Dospinescu (1/2), Johannson (1/1), Tokic (1/5). Antrenori: Mateo Garralda și Sorin Bîrză.

DINAMO: Irimuș (8 interv.), Fuică (5 interv.) – Șandru (7/12), Asoltanei (5/6), Vrankovic (5/9), Mocanu (5/6), Chiruț (1/5), Savenco (1/2), Nițu (1/2), Ragot (0/5), Manea (0/1), Rydergard, R. Răpciugă. Antrenor: Sebastian Bota.

Eliminări de 2 minute: 6-3.

Cartonaș roșu: Johannson (3 eliminări, min. 51).

Aruncări de la 7 metri (transformate): 4 (3) – 2 (2).

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM.

8 comentarii la „Remiză nervoasă / Știința MD Bacău – Dinamo București 25-25 (13-15)”

  1. Sa-si testeze conationalii in Liga2, de une au veniit si muncit Basarabenii, nu sa strice o echipa formata. Ce cauta Pinnonen in centru? e cu pluta. Viva la revolucion Ionut Rotaru. A mai fost un destept ce l-a Considerat pe Sandu Iacob depasit, si iata ce-am patit.

  2. Ce ati patit „capsunar”? Ati iesit vicecampioni de trei ori.
    Meciul a avut faze foarte frumosae si viteza .Pacat ca nu s-au finalizat toate..,Si din vina jucatorilor si din vina arbitrajului,Asa trebuie sa arate un meci de anvergura europeana ca din cate stiu se vor juca meciuri in Europa.Anul asta s-au intarit mai totate echipele si acum se va vedea valoarea lor.

  3. In prima repriza a fost catastrofa in atac si in poarta … Mie personal imi place alonso, se vede ca n-a mai jucat de multisor dar pare a fi bun. Intrebarea e , de ce nu am putut /vrut sa-l luam pe vrankovic? Mira-m-as ca dinamo sa-i fi dat mai multi bani …. Garralda cred ca acum isi da seama cu cine are de-a face pe la echipa, de aceea mai scartaie lucrurile, el e invatat cu liga asobal unde se respecta ce zice antrenorul, aici e mai la misto asa … Sa-i lasam pana in iarna sa vedem ce se intampla… Referitor la scos portarul, Birza n-a vazut imaginea de ansamblu .. Ok scoti portarul dar dai o pasa la interceptie si iei gol de la jumate … Asa mai bine un punct cu o echipa grea decat 0. Calarasi bate constanta apoi pierde cu timisoara…steaua bate turda … Sezonul asta va fi nebun si se vor pierde puncte in multe locuri … Sa speram ca n-o s-o comitem mai des ca restul. Atentie mare la Dinamo si Odorhei sezonul asta…

  4. Si mie mi se pare ca va fi un sezon „nebun”. As acorda o atentie sporita si echipei din Baia Mare. Dupa ce i-a achizitionat pe Eklemovic, Malmagro si multi altii, se pare ca si Sadoveac va merge la ei (o pierdere imensa pentru Constanta). Desigur, sunt inca intr-o faza de integrare a noilor veniti, au si ei antrenor nou, danez (cu o carte de vizita impresionanta). Sezonul este insa lung si probabil ca echipa care va atinge varful formei in primavara va castiga titlul (care, dupa parerea mea, poate ajunge si la Bacau, si la Baia Mare si la Bucuresti, iar lista nu se opreste aici). Cred ca vor fi rezultate surprinzatoare in fiecare etapa; dar asta va face campionatul captivant si fiecare punct va fi pretios. Am remarcat si eu (din fata televizorului) impulsivitatea antrenorului spaniol, care poate fi cu doua taisuri: fie impulsioneaza proprii jucatori, fie le transmite aceasta stare de nervozitate, care se poate reflecta in precipitare. Am totusi o curiozitate si poate ma lamureste cineva: care este ratiunea pentru care victoria este premiata cu 3 puncte si egalul cu 1 punct. Totusi nu suntem la fotbal. Mi se pare oarecum injust, dar poate ma insel si imi scapa alte motive care ar putea sta la baza acestei decizii. As incheia mentionand un gest deosebit al jucatorului echipei Dinamo, Rydergard, care va dona (cauza umanitara) cate o suma de bani pentru fiecare spectator care vine la urmatorul meci impotriva lui CSM Bucuresti. Desi nu sunt suporter al echipei bucurestene, mi se pare un gest foarte frumos si mi-ar placea sa vad cat mai des astfel de initiative, care servesc inclusiv promovarii handbalului.

  5. In primul rand noi nu avem un portar (cu toate ca sunt 3 in echipa) care sa iti de-a siguranta meci de meci. Intr-un meci are o zi buna unu, in alt meci altu si in alt meci niciunu. C-am asa sta treaba cu portarii nostri. In al doilea rand, Tokic = 0. Acest jucator nu are ce cauta la echipa asta. Si nu in ultimul rand nu avem un pivot care sa marcheze. Johannson e bun dar nu are constanta in joc plus ca mai mult joaca pe banca.

  6. Haideti sa nu dam un sindromul gigi becali si sa criticam la fiecare etapa. A fost un meci derby pe care orice echipa il putea castiga.Per total echipa arata bine haideti sa fim optimisti. Absolut surprinzator mi se pare ca desi voica a stat 3 ani a beneficiat de buget fara limita si rezultate ZERO practic extrem,extrem de rar cineva,afara de mine ii reprosa ceva….acu dupa doar 2 etape …….lui Mateo Garalda ii se va putea reprosa ceva dupa pauza de iarna.

    1. Daca tu si acum mai spui ca 3 titluir de vicecampioana, cu un buget net sub al campioanei, sunt egale cu zero, atunci ai o problema mare de tot. O sa te convingi ca Garralda e mult sub Colin, el a venit aici doar pt ca a fost coechipier cu Dedu.

  7. S- a vazut de la o posta ca cei doi arbitri autras cu dinamo exact cumse facea si in comunism????. Ce zice federatia ????. Nu inteleg de ce nu a fost folosit si portarul Erhan care a fost un adevarat inger pazitor a porti in meciul de la Suceava. Doresc mult succes echipei ,si sa ne bucurati cu rezultate pozitive .Hai STIINTA DEDEMAN BACAU!!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.