Fotbal, Liga a II-a / Viorel Tănase: ”Nu suntem sclavii banilor, vrem să fim profesioniști și să muncim”

Viorel Tanase
Cu două zile înainte de startul campionatului eșalonului secund, Sport Club Bacău a organizat o conferință de presă în cadrul căreia s-a vorbit despre obiective, s-a prezentat noul echipament și un sponsor. Antrenorul principal al echipei băcăuane s-a declarat mulțumit de perioada de pregătire și și-a exprimat optimismul vizavi de sezonul care va începe sâmbătă. Viorel Tănase: ”Plecăm la drum în noul campionat cu optimism și cu încredere. Vom avea un parcurs mai bun decât cel de anul trecut, datorită modului în care băieții au abordat pregătirea pe care am făcut-o. Deși am traversat o perioadă dificilă, jucătorii noștri au dat dovadă de profesionalism și s-au pregătit foarte bine, iar asta s-a văzut și în faptul că n-am pierdut niciun joc de pregătire. Chiar dacă am întâlnit adversari mai modești, important e că suntem în progres ca joc, ca disciplină, ca mentalitate. Față de anul trecut, avem un debut de campionat mai accesibil, întâlnind echipe care s-au clasat sub noi în sezonul precedent plus o nou-promovată. Cred că putem lua 9 puncte din primele patru etape. Nu ne va fi ușor, vom avea meciuri grele, dar eu cred că ne vom putea impune. Va fi un an în care toți jucătorii vor fi motivați pentru a realiza obiectivul pe care ni l-am propus, acela de accedere în play-off și apoi de clasare în primele 4. Eu zic că e un obiectiv realizabil. Principalele favorite la promovare sunt Săgeata Năvodari, Academica Argeș, Unirea Slobozia, după care urmăm noi. Mă bazez pe coeziunea lotului, pe forța grupului și cred că vom reuși.”

Chiar dacă problema restanțelor salariale nu a fost integral rezolvată, antrenorul Sport Clubului a afirmat că a primit asigurări că situația se va reglementa: ”La acest moment, mai avem restant un salariu și jumătate, care se va achita săptămâna viitoare, precum și cele 10 prime aferente jocurilor din retur și play-off. Avem încredere că situația se va rezolva, nu vrem să fim sclavii banilor, vrem să fim profesioniști și să muncim, pentru că vor veni și banii.”

Viorel Tănase a mai spus că e mulțumit de reîntoarcerea echipei pe stadionul ”Letea” pentru partidele de campionat și a anunțat că l-a disponibilizat pe Cosmin Miron din cauza jocurilor foarte slabe pe care le-a făcut în perioada de pregătire. Despre noul jucător al echipei, Cătălin Vraciu, ”Tase” a spus: ”Pe Vraciu îl știu și din campionatul trecut, când a evoluat jumătate de sezon la Dunărea Galați, mi-am luat referințe despre el și de la Cristi Popovici, care au fost bune. Cred că e un jucător tânăr, polivalent, care poate juca și mjilocaș dreapta sau stânga și vârf de atac și care ne va fi util. El este dator la pregătirea fizică, dar eu zic că, în două săptămâni, pot să-l aduc la un nivel optim de a debuta. Am văzut că răspunde foarte bine la efort, este un jucător înzestrat cu un potențial bun și sper să se integreze cât mai repede în grup.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.