Atletism, juniori / Record național pentru băcăuanul Alexandru Novac

Alexandru Novac - 1
Alexandru Novac (CS Știința Municipal Bacău) a doborât vineri, 11 iulie, de două ori, recordul național la suliță – juniori II (74.01m si 74.79m). Vechiul record (73.63m) fusese stabilit în urmă cu 14 ani (29.07.2000), de către Ciprian Morutan. În cadrul etapei a doua a campionatului național de juniori II, Novac a reușit cinci aruncări (din șase) peste 70 de metri, două dintre acestea fiind peste recordul național.

„A fost greu și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, părinților, doamnei antrenor Mihaela Melinte și clubului”, a declarat Alexandru Novac.
„A trecut o jumătate de an competițional în care Alexandru a făcut pași uriași în devenirea sa de mare campion. A câștigat titlurile de campion național și balcanic, a bătut un record național ce stătea în picioare de 14 ani. Este un atlet talentat și serios, iar dacă va continua în același mod să facă performanță, îi prevăd un viitor strălucit”, au fost cuvintele antrenoarei Mihaela Melinte.

În perioada următoare, atletul băcăuan se pregătește pentru cea mai importantă competiție din cariera sa de sulițaș, cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice pentru Cadeți, care se va disputa la Nanjing (China), în perioada 16-18 august.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.