Judo / Băcăuani medaliați la finalele U12 de la Techirghiol

Judo, finala U 12 Techirghiol
Orașul Techirghiol a găzduit, în perioada 6-8 iunie, finala campionatelor naționale de judo la categoria de vârstă U12, individual și pe echipe (Euro-regiuni). ”Concursul s-a desfăşurat în condiţii improprii unei competiţii naţionale pentru câteva sute de copii în perioada de vară, la 30 de grade fără nici o sursă de aer sau ventilaţie, doar cu o uşă deschisă într-un colţ de sală. Pur şi simplu a fost ca la saună. Grupurile sanitare erau murdare, cu multă apă pe jos, unde de altfel un copil a alunecat şi şi-a spart capul, fiind dus la spital la Constanţa. Federaţia tot spune de câtva timp că nici o finală pe ţară nu se va desfăşura dacă nu are tribune. La Techirghiol de trei ani nu se mai aplică regulamentul”, ne-a declarat profesorul Aurel Chelariu, antrenor la SCM-J.C.Royal Bacău.

În întrecerea individuală, sportivii de la clubul băcăuan au obținut o medalie de aur prin Ștefan Moisei (cat. 50 kg.), una de bronz prin George Cimbru (cat. 38 kg.) și un loc 5 prin Mihai Cristian (cat. 46 kg.). Cei trei judoka băcăuani, împreună cu colegul Ștefan Șerban, au luptat și pentru echipa Euro-regiunii 1 Nord-Est, alături de sportivi de la cluburile CSS Unirea Iași și CSS Gura Humorului, ocupând primul loc.

În aceeaşi perioadă, s-a desfăşurat în Turcia, la Edirne, Campionatul Balcanic de judo U21, unde Mircea Croitoru, de la SCM Bacău, a cucerit medalia de aur la categoria +100 kg.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.