Trist până la capăt / SC Bacău – FC Clinceni 1-1 (0-0)

SC Bacau - FC Clinceni (2)

Cei de la SC Bacău n-au reuşit nici în ultima etapă a sezonului să mai schimbe din jocul cu care ne-au obişnuit deja. În plus, citând-ul pe Viorel Tănase, „au reuşit” să nu câştige niciuna din partidele disputate pe teren propriu în acest play-off. Una din cauzele acestui semi-eşec este golul primit din fază fixă, tendinţă cu care jucătorii SC-ului ne-au obişnuit de ceva vreme. De neinţeles este şi lipsa de disciplină la nivelul echipei, numeroşi jucători fiind extrem de irascibili către colegii lor.

În prima parte a partidei, destul de echilibrată de altfel, gazdele au fost cele care au ieşit mai mult în evidenţă. Prima data în minutul cinci, când în urma unui corner, mingea a ajuns la Hurdubei care a driblat pe interior însă şutul său în forţă a fost parat de Lungu. Oaspeţii de la Clinceni au încercat să dea replica pe contraatac dar şuturile lui Roşu şi Kone au fost respinse în corner de Olteanu, destul de ezitant. Finalul de repriză a aparţinut tot gazdelor când Adăscăliţei a trimis cu capul peste poartă centrarea lui Claudiu Tudor (’35), iar la ultima fază a reprizei, lobul lui Hurdubei a fost prea slab pentru a-l învige pe Lungu.

Debutul părţii a doua a meciului a însemnat şi deschiderea scorului de către gazde. Hurdubei a centrat excelent în careu de unde Căinari, aflat pe la 14 metri, a plasat excelent mingea cu capul peste un Cezar Lungu spectator (’48). Cei de la Clinceni au avut şi ei o bună oportunitate de a marca prin Venţer care nu a putut ajunge cu capul centrarea expediată de Stelian Stancu în faţa porţii băcăuane (’64). Minutul 72 a adus şi egalarea pe tabela de marcaj. După o lovitură liberă de pe partea dreaptă, Viţelaru a venit nemarcat din spate şi a înscris nestingherit din suprafaţa de pedeapsă a gazdelor. Un minut mai târziu Sascău avea să-şi lase colegii în inferioritate numerică, după ce a încasat două ”galbene” extrem de usor: la faza premergătoare egalării oaspeţilor a fost avertizat pentru proteste iar două minute mai târziu a comis un fault dur, la mijlocul terenului, care nu-şi avea niciun rost. Singurul moment de amuzament al partidei l-a avut ca protagonist pe atacantul Bogdan Rusu. Decis să execute o lovitură liberă în stilul rugbystului englez Jonny Wilkinson, şutul atacantului băcăuan a ieşit în partea opusă de teren, jocul fiind reluat cu o aruncare de la margine de către oaspeţi. Chiar dacă au ramas în inferioritate băcăuanii puteau reveni în avantaj şase minute mai târziu. În urma unei lovituri libere executate excelent de Hurdubei, Lungu a respins cu greu până la Luncanu care a fost faultat în careu de Olariu, lovitura de pedeapsa fiind însă ratată de Hurdubei.

Sport Club a trecut pe lângă o victorie care ar fi meritat-o. Dar vechile metehne care nu au fost îndreptate nici acum, la final, dar şi o doză de neşansă au privat-o de prima victorie pe teren propriu din acest play-off.

Sport Club : Olteanu – Luncanu, Adăscăliţei, Burcă, Sascău – Dumitriu – Ţuţu, Cl. Tudor (Taban ’74), Căinari (Şchiopu ’90+2), Hurdubei  – Predoiu (Rusu ’60). Antrenor: Viorel Tănase.

F.C. Clinceni: Lungu – Stancu, Viţelaru, Niţu (Marciuc ’26), Straton – Patraşcu, Olariu, Dedu, Roşu (Puşcaş ’46) – Kone, Rusu (Venţer ’68). Antrenor: Florentin Radulescu.

Arbitri: Cristina Trandafir, Lucian Dan Ilieş si Bogdan Ioan Dragoş.

Cartonase galbene: Predoiu ’20, Dumitriu ’64, Sascău ’71 si ’73, Burcă ’90/Patraşcu ’32, Straton ’75. Eliminare: Sascău ’73.

 

Un comentariu la „Trist până la capăt / SC Bacău – FC Clinceni 1-1 (0-0)”

  1. Daca transformau penalty-ul, erau pe locul 5. Dar ce mai conteaza… FC Clinceni, dupa Regulamentul FRF, nu poate promova; si nu numai Clinceni. Dar apar iarasi compromisurile. Bacaul s-a facut ca ar mai vrea licenta, dar lucrurile se pare ca sunt acceptate asa cum sunt. Oricum, in alte sezoane, promovarea va veni DE 2 ORI MAI GREU, deoarece nu vor mai promova 2 X 2 = 4 echipe, ca acum !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.