Atletism / Băcăuanul Alexandru Novac, campion balcanic de cadeți

Alexandru Novac - 1
Deși accidentat la antrenamentele efectuate cu o zi înaintea Campionatelor Balcanice, Alexandru Novac (CSM Bacău 2010, antr. Mihaela Melinte) a făcut deplasarea în Bulgaria, la Sliven, pentru a participa la întrecerea rezervată juniorilor 2. A fost un concurs în care atletul băcăuan s-a instalat încă de la prima aruncare în fruntea sulițașilor, cu o performanță de 68 de metri. De fapt, singurul care a reușit să treacă de acest barem impus încă de la început a fost tot el, Novac izbutind să arunce sulița de 700 g la 69,04 m și 68,60 m.

A fost o întrecere pe care Alexandru a câștigat-o detașat, deși era la un pas să nu se prezinte. Înca de la plecare a fost decis să se întoarcă acasă cu titlul de campion balcanic. Rezultatele de la ultimele întreceri ne dau speranța că vom reuși să ajungem la Jocurile Olimpice pentru Cadeți, acesta fiind următorul nostru obiectiv”, a declarat antrenoarea Mihaela Melinte.

La sfârșitul lunii mai, Novac va lua parte la Trialul Olimpic European Jocurile Olimpice pentru Cadeți, la Baku, în Azerbaidjan. Primii zece sulițași din clasamentul acestei competiții vor avea șansa să participe la Jocurile Olimpice pentru Cadeți, de la Nanjing, China, în perioada 16-18 august.

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.