La un pas de finală / Știința Bacău – CSU Medicina Târgu Mureș 3:2 (23-25, 25-18, 23-25, 25-10, 15-4)

Stiinta Bacau - CSU Medicina Tg. Mures
Ceea ce spuneau cei doi antrenori la finalul confruntării de vineri s-a adeverit întrutotul în al doilea meci al semifinalei dintre Știința și Medicina. Glumind puțin, poate că voleibalistele băcăuane au considerat că partidele în trei seturi sunt prea plictisitoare și un meci terminat în tie-break ar fi mai palpitant. Și așa a și fost.

Știința a început cu Miclea la coordonare și cu Zakreuskaya universal, iar la primul time-out tehnic avea 3 puncte avans. Oaspetele au început, însă, să servească bine, blocajul gazdelor a suferit, iar ”medicinistele” și-au adjudecat primul set la 23, după un atac în aut al Denisei Rogojinaru.
Cel de-al doilea parțial a început cu 3-0 pentru echipa ardeleană, Știința a avut 8-7, Medicina a întors la 11-12, dar campioanele au gestionat mai bine finalul de set, egalând situația. Campioana a început ca din tun setul al treilea (5-1, 8-3), dar mureșencele au început din nou să servească extraordinar și, pe fondul numeroaselor greșeli în preluare, dar și al lipsei de inspirație a Sabinei Miclea, care a mai și servit afară la 23-21 pentru Știința, echipa oaspete a luat conducerea la seturi, după ce a punctat de 4 ori la rând. A fost în setul în care antrenorul Florin Grapă n-a reacționat cu schimbări la greșelile elevelor sale.

A făcut-o la începutul actului al patrulea, când a introdus-o pe Kim Staelens la coordonare, Zakreuskaya i-a luat locul trăgătoarei Monikăi Potokar (foarte ezitantă la preluare în setul precedent), iar Roxana Bacșiș a evoluat ca universal. Aceasta s-a dovedit a fi și formula câștigătoare, fiindcă echipa campioană și-a adjudecat ultimele două seturi fără drept de apel, pe fondul unui joc bun în toate compartimentele. CSU Medicina a făcut o figură frumoasă în jocul de sâmbătă dar, după cum spunea și Florin Grapă la final, voleibalistele din Ardeal n-au crezut în șansa lor de a câștiga pe terenul Științei.
În orice caz, publicul băcăuan a avut parte de un joc spectaculos, la capătul căruia campioanele au făcut 2-0 în semifinala campionatului, elevele lui Florin Grapă având nevoie de încă o victorie pentru a se califica în finală. Următorul meci dintre cele două echipe va avea loc la Târgu Mureș miercuri, 2 aprilie, de la ora 18. În cealaltă semifinală, Volei Alba Blaj a egalat situația, impunându-se sâmbătă seara pe terenul lui Dinamo cu 3:0 !

ȘTIINȚA: Sabina Miclea (4 puncte), Katsiaryna Zakreuskaya (18), Mimi Sosa (17), Alexandra Sobo (12), Denisa Rogojinaru (13), Monika Potokar (12), Lucia Gaido – libero. Au mai jucat: Kim Staelens (4), Roxana Bacșiș (4), Mihaela Herlea și Marina Vujovic – libero. Antrenor: Florin Grapă.

CSU MEDICINA: Iulia Popova (2), Gabriela Tsvetanova (18), Roxana Iancu (8), Andreea Petra (6), Alexandra Trică (12), Irina Radu (10), Camila Gomez – libero. Au mai jucat: Florentina Ivanciu (2), Alexandra Pintea (1), Gabriela Bălae (2) și Mihaela Ozun. Antrenor: Atanas Petrov.

Un comentariu la „La un pas de finală / Știința Bacău – CSU Medicina Târgu Mureș 3:2 (23-25, 25-18, 23-25, 25-10, 15-4)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.