Lecția reșițeană / Știința MD Bacău – CS Caraș-Severin 24-23 (12-12)

Stiinta Bacau - CS Caras-Severin
Vineri dimineață, la ora 10, CS Caraș-Severin s-a antrenat la Reșița, după care jucătorii au primit liber de la antrenorul Aihan Omer, fiindcă echipa nu avea bani pentru a face deplasarea la Bacău. Cum-necum, sau mai bine zis de nevoie, fiindcă neprezentarea ar fi echivalat cu o amendă de 5.000 de lei, bănățenii au făcut rost de parale și, la ora 16, s-au îmbarcat în autocar cu destinația Bacău. Au ajuns la destinație sâmbătă dimineața la 3, iar 9 ore mai târziu ieșeau la încălzire în postura de victime sigure. Nouă jucători a avut la dispoziție Omer pentru meciul cu Știința, din care doi portari, astfel că centrul Mihai Rohozneanu a început jocul pe post de … extremă dreapta.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate. ”Vedeți-vă de treabă, cât o să-i mai țină picioarele ?”,se auzea în tribună la pauză. Și cum gluma se îngroșa, au intrat în scenă Dănuleț și Iordache. Nu, nu sunt transferurile de ultimă oră ale vicecampionilor, ci arbitrii care, în minutul 39, au dictat a treia eliminare împotriva pivotului reșițean Paul Sas și l-au descalificat. Trei eliminări avuseseră oaspeții până atunci și toate, a naibii coincidență, au fost dictate la pivotul echipei. Ultima a fost jenantă de-a dreptul. Din acel moment, CS Caraș-Severin a rămas fără pivot (post acoperit apoi de Adi Petrea) și nu a mai avut la dispoziție niciun jucător de câmp pentru schimbare. Ei, și ?

În minutul 53, Stan a fost lovit cu pumnul ca la colț de stradă de un băiețaș georgian specialist în pași și forțări în atac. Cinci minute mai târziu, la 23-22 pentru reșițeni, Grozăvescu a fost eliminat pentru că, pasămite, n-a respectat distanța regulamentară la un 9 metri al adversarilor. În minutul 59, Da Silva s-a urcat călare pe Stan și, în loc de fault în atac, Dănuleț și Iordache au dat 7 metri, din care băcăuanii au egalat. Golul unei victorii nemeritate a venit cu 3 secunde înainte de final.

Să fie foarte clar: fără greșelile flagrante ale celor doi arbitri, Știința nu câștiga chiar dacă se mai juca vreo 2 ore. Dacă cei de acolo nu conștientizează treaba asta, își fură singuri căciula. Jucătorii de la Reșița au oferit o lecție de ambiție și dăruire. Altceva despre băcăuani nu mai spunem. Nu de alta, dar am aflat că sunt prăbușiți psihic și n-am vrea să le cauzăm și noi neplăceri, mai ales că domnul Bondar ne-a reproșat la conferința de presă că nu-i înțelegem. Singurii care au ridicat capul au fost Tamaș și eterna rezervă Da Silva.

Evoluția scorului: 1-1 (5), 3-3 (10), 5-4 (15), 6-5 (20), 9-9 (25), 12-12 (pauză), 14-14 (35), 17-18 (40), 19-19 (45), 20-21 (50), 21-23 (55), 24-23 (final).

ȘTIINȚA: Tamaș, Grigoraș – Da Silva (11 goluri), Celestin (5), Rusia (3), Fenici (3), M. Bujor (1), Bondar (1), Rotaru, Iancu, Johannson, Tărîță, G. Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

CS CARAȘ-SEVERIN: Marocico, Sămînță – Turcu (6), Rohozneanu (4), Sas (3), Grozăvescu (3), Vaidasigan (3), Petrea (2), Stan (2). Antrenor: Aihan Omer.

Minute de eliminare: 10 – 10.

Cartonașe roșii: Sas (min. 39, după 3 eliminări) / Rusia (min. 53, direct)

Aruncări de la 7 metri (transformate): 2 (2) – 3 (3).

Arbitri: Marius Dănuleț și Mihnea Iordache.

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

11 comentarii la „Lecția reșițeană / Știința MD Bacău – CS Caraș-Severin 24-23 (12-12)”

  1. se vede ca Severinul are antrenor.cand Bacaul era in inferioritate numerica iesea om la om,la noi cand aveam un om in plus marele antrenor Voica le facea semne ca disperatu la jucatori sa stea pe semicerc.DOMNULE VOICA dati va DEMISIA de onoare.

    1. frate,vezi ca severin e oras in jud mehedincti.caras severin e judet cu capitala resedinta de judet pe nume resita asa ca nu incurca municipiu drobeta turnu severin care e resedinta judetului mehedinti cu resita care e resedinta de judet a judetului caras severin,sunt 2 lucruri total diferite

  2. E grav ca s-a ajuns in postura in care sa ne fie rusine ca am castigat cu arbitrii. Eu nu l-am contestat pana acum pe Voica, desi pe zi ce trece dovedeste lacune serioase, pentru ca am inteles ca atat este el pregatit la ora actuala. N-a vorbit niciodata urat, a incercat mereu sa explice fata-n fata situatiile delicate, deci il consideram demn de respect. Dar acest respect se pierde atunci cand intra in niste jocuri murdare care ne manjesc numele care in ultimii ani capatase o buna reputatie. Domnilor din conducere, va rog frumos, nu incercati sa compensati lipsa de reactie si de profesionalism din perioadele de transferuri cu cumpararea arbitrilor! Plecati inainte sa ne manjiti de tot!

  3. lada ca ne spala rusia smardoiul,nu ai vazut ce bucata ia aplicat aluia de la resita….in orice echipa normala din lume in secunda unu i se arata usa derbedeului asta care ne face de ras…..ce sa face,corb la corb nu-si scoate ochii cum sa fie voica echidistant cand toate realizarile lui sant legate de spagi,arbitri corupti, pumni in gura

  4. Dupa cum vad nu regret ca nu am fost la sala si ne amagim ca echipa merge dar nu e asa sustin in continuare ca trebuie sa plece antrenorul si apoi niste jucatori care stau pe bani degeaba imi pare rau sa dau nume dar unul este rusia

  5. Apropos de Rusia, e cam de neinteles de ce o parte a publicului l-a aplaudat in momentul ce parasea terenul de joc in urma eliminarii. Un gest de neinchipuit al unui jucator de handbal, care probabil arata frustrarea de a nu putea mai mult pe terenul de joc. Sper sa scapam cat mai repede de el! Nici el nu ne reprezinta cu cinste!

  6. Sunt resitean.Felicit suporterii bacauani pentru obiectivitate si fair play-ul dovedit prin cele postate aici.Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de o echipa care sa castige meciurile prin valoare si fortele proprii.Federatia nu va lua vreo masura drastica impotriva arbitrilor care l-au ajutat pe antrenorul Nationalei!
    Bravo suporterilor bacauani! Afara cu acesti hoti din arbitraj!Si-au batut joc de efortul si daruirea baietilor nostri! Rusine lui Voica,nu mai merita sa ramana la carma Nationalei.Daca are onoare sa demisioneze!

  7. Ioana daca ai fi vzut ce masacru a fost pe teren,iti era tie ca om de handbal rusine !si pe valoare cred ca bacaul castiga acest meci,dar slugile sistemului a dorit sa iasa in fata cand slugi ma refer explicit la voica si cei doi arbitri .stiinta chiar are echipa,nu are nevoie de acesti incurca lume

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.