Hanbdal masculin, Cupa României / Vicecampioana și campioana joacă din nou cu trofeul pe masă

Stiinta Bacau - HCM Constanta (4)
Pentru al treilea an consecutiv, finala Cupei României le va aduce față-n față pe HCM Constanța și Știința Municipal Dedeman Bacău. Băcăuanii n-au mai învins echipa campioană din 21 noiembrie 2012, în acest sezon cele două echipe întâlnindu-se de trei ori, HCM obținând două victorii, în timp ce un meci s-a încheiat nedecis.
Vicecampioana a trecut în semifinale de CSM București, scor 31-21, meci despre care Eliodor Voica a declarat: ”a fost un joc pe care, la început, l-am abordat cu seriozitate și mă bucur că jucătorii noștri au înțeles că orice meci trebuie abordat serios. În altă ordine de idei, am fost puțin nemulțumit de începutul celei de-a doua reprize, când am luat 7 goluri în 8 minute, după ce în toată prima repriză luasem 9. Per total, însă, trebuie să recunoaștem că sportivii noștri au controlat jocul cap-coadă. Îmbucurătoare este și prezența celor tineri: Vartic, frații Bujor și Tărîță.”

Pentru prima dată în acest sezon, Știința a înscris pe raportul de joc doar doi portari, antrenorul echipei băcăuane admițând că a luat această decizie pentru a avea mai multe opțiuni la jucătorii de câmp. Este posibil ca această mutare să se repete și la finala de duminică, în care Eliodor Voica recunoaște că HCM Constanța este favorită. Ce ar trebui să facă handbaliștii băcăuani pentru a câștiga în premieră Cupa României? ”Cred că trebuie să jucăm foarte precis și foarte exact în ambele faze importante ale jocului, după care să încercăm să înscriem goluri cât se poate de ușoare, pe contraatac și faza a doua.” Colin a mai precizat că menține cota de 30 de goluri marcate ca obligatorie pentru obținerea unei victorii în fața campioanei.

Finala Cupei României se va disputa la Ploiești duminică, începând cu ora 18.30 și va fi arbitrată de Bogdan Stark și Romeo Ștefan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.