EXCLUSIV / Eliodor Voica: ”În semifinale, va trebui să ne respectăm adversarul și pe noi înșine”

Eliodor Voica
După calificarea în semifinalele Cupei României, în urma victoriei categorice cu Dinamo București, antrenorul Științei Municipal Dedeman Bacău a ținut să-și felicite jucătorii și să sublinieze că în semifinale nu contează locurile ocupate în campionat.

Rep.: Felicitări pentru evoluție și pentru rezultat. A fost mai ușor decât v-ați așteptat ?

Eliodor Voica: Mulțumim. Ne așteptam să fie greu, știam că ambițiile și orgoliile își vor face loc în acest joc și că vor avea cuvântul lor. Aș vrea să-i felicit pe sportivii noștri pentru modul cum au înțeles că trebuie să abordeze nu neapărat o partidă, fiindcă ar fi foarte mult, ci fazele importante ale jocului, începând cu apărarea. Fac o paranteză pentru a explica de ce nu m-am referit la toată partida: nu pot spune că a fost un meci controlat de noi de la bun început. Au fost minute bune în care n-am fost la aceeași turație cu adversarii noștri și mă refer în exclusivitate la începutul jocului.

Rep.: Știu că, de obicei, nu comentezi arbitrajul, dar nu crezi că descalificarea lui Ramba a fost dictată cu prea mare ușurință ?

E.V.: Aș putea spune mai multe despre arbitraj, dar nu-mi place să mă focalizez pe acest aspect al jocului, cred că sunt suficienți cei care vor face acest lucru. Au fost câteva decizii pe care personal nu le-am înțeles, printre acestea s-a numărat și descalificarea lui Ramba. Arbitrii sunt, însă, cei care dirijează jocul, iar noi nu avem decât să ne pliem pe fiecare stil de arbitraj. Mie îmi place să spun că un meci se câștigă jucând împotriva a tot ceea ce are altă culoare decât echipa noastră.

Rep.: Urmează semifinala cu CSM București, penultima clasată din Liga Națională. Există vreun risc de subestimare a adversarului ?

E.V.: Nici nu vreau să mă gândesc la așa ceva, refuz din start să iau în calcul o asmenea variantă. Oricum ar fi, vorbim despre o semifinală, lucru pe care vreau să-l subliniez și să-l ”menționez cu majuscule”. Este vorba despre semifinalele Cupei României, nu trebuie să ne uităm la clasamentul campionatului. Avem un adversar pe care trebuie să-l respectăm, dar să ne respectăm și pe noi înșine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.