Festivalul gafelor / Sport Club Bacău – Rapid București 1-2 (0-1)

SC Bacau - Rapid Bucuresti
Sport Club Bacău a pierdut pentru a doua oară în acest sezon împotriva Rapidului, după o partidă decisă de gafele defensivei băcăuane și de penalty-ul ratat de Bogdan Ungureanu. Gazdele au început partida avântat, năpustindu-se peste adversari și având câteva bune ocazii în primul sfert de oră. Cele mai clare au fost cele ale lui Dumitriu (șut respins cu greu de Drăghia, min. 5) și Predoiu (a ratat întâlnirea cu mingea la centrarea lui B. Rusu, min. 15). Ce a urmat e mai greu de explicat, băcăuanii făcând deliberat pasul înapoi și invitându-i pe rapidiști să vină peste ei. Dominarea bucureștenilor a fost una haotică dar, cu trei minute înainte de pauză, a căzut și golul, după două erori uriașe ale fundașului băcăuan Burcă. Mai întâi, el a respins greșit până la Ciolacu, care a luftat singur cu Petrariu, însă balonul a ajuns în dreapta la Selagea, acesta a centrat, iar Burcă a șutat imparabil în propria poartă de la 8 metri.

După pauză, ”Tase” a făcut o mutare în linia de atac, înlocuindu-l pe Predoiu cu Bogdan Ungureanu, acesta din urmă fiind tras de tricou în careul advers în minutul 50, fără ca arbitrul să dicteze penalty. După alte trei minute, băcăuanii au egalat cu golul de kinogramă reușit de Mario Șchiopu, ”exterior” de la 16 metri la colțul lung, după o respingere anapoda a lui Voicu. La 1-1, Ungureanu a ratat două mari ocazii, prima dintre ele (min. 63) în situație de unu la unu cu Drăghia. În minutul 71, gazdele au rămas în 10, după ce Dumitriu a văzut al doilea cartonaș galben, acordat foarte ușor și la insistențele rapidiștilor de arbitrul Feșnic. După alte 8 minute, Martin a preluat cu prea mare ușurință de lângă Miron în careul băcăuan și a adus Rapidul în avantaj cu un șut plasat de la 11 metri.

Jucătorii băcăuani n-au renunțat la luptă și, în minutul 82, după un atac prelungit, Săndulescu a avut o iuntervenție imprudentă la Luncanu, iar arbitrul a dictat penalty. Bogdan Ungureanu a șutat slab, pe direcția lui Drăghia, portarul rapidist a respins, mingea a ajuns la Miron, dar acesta l-a luat și el la țintă pe portarul advers. Ultima ocazie a meciului i-a aparținut lui Doman, care a șutat în bară de la 6 metri, după care bucureștenii au sărbătorit victoria alături de frumoasa galerie care i-a însoțit la Bacău. Echipa băcăuană a pierdut pe mâna ei, iar antrenorul Viorel Tănase n-a ”ghicit” formula câștigătoare, mai ales la capitolul fundași.

Sport Club Bacău: Petrariu – Luncanu, Lozneanu, Burcă, C. Miron – Șchiopu, Dumitriu, Cl. Tudor, Hurdubei (74 Taban) – B. Rusu (70 Husein), Predoiu (46 B. Ungureanu). Antrenor: Viorel Tănase.

Rapid București: Drăghia – Al. Coman, Tînc, Săndulescu (87 Săndulescu), I. Voicu – Martin, Selagea (67 D. Lung), E. Dică, Doman – Pancu, Ciolacu (90 Fl. Călin). Antrenor: Viorel Moldovan.

Cartonașe galbene: Dumitriu (58, 71), B. Rusu (69) – Săndulescu (82), Pancu (90).

Spectatori: 1.000.

Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj-Napoca). Asistenți: Adrian Popescu (Craiova) și Romică Bîrdeș (Pitești).

Celelalte rezultate ale etapei a 17-a din seria I: FC Clinceni – CSMS Iași 1-2, CF Brăila – Farul Constanța 1-1, ACS Berceni – Rapid CFR Suceava 4-1 și Dunărea Galați – Unirea Slobozia 2-1.

5 comentarii la „Festivalul gafelor / Sport Club Bacău – Rapid București 1-2 (0-1)”

  1. echipa asta cu un atacant adevarat (nu Ungureanu in varianta Ibrahimovic ratangiu) s-ar bate la promovare … degeaba il injurati pe Tanase . echipa asta chiar paseaza, vezi o idee in joc … FCM inainte cum juca ? diagonale sau pasa lunga pe atacant si de acolo Dumnezeu cu mila … hai sa lasam criticile putin ca ne-a batut Rapid, nu Pascani … Pancu , Voicu, Doman, Negru .. oricare din ei are ani de fotbal in liga1 decat tot lotul nostru la un loc cu tot cu juniorat …

  2. „La omul sarac, nici boii (arbitrii) nu trag”. Disensiunile intre arbitrii mai sunt si regizate. Bacauanii trebuie sa ia in considerare fluierul centralului. Ce e bun, e ca Burca dupa autogol, nu a mai incercat sa mai dea vreunul. Dumitriu nu trebuia sa ia al doilea galben, dar Sfesnic o sa aiba parte si el tot de asa ceva. Bacaului ii trebuie un atacant de finete, tehnic ! Daca ar transforma macar penalty-uri, ar fi bine, nu mai vorbim de lovituri libere. Bacaul, in concluzie, putea castiga, dar s-a pirdut in „amanuntele” care conteaza foarte mult. Daca nu era autogolul, daca ar fi transformat penalty-ul, daca nu era eliminat (incorect) Dumitriu, arbitrii, aceste jigodii care traiesc, mai ales, din bani negri, ar fi facut alte „gafe” in favoarea Rapidului. Rapidul, dupa cum s-a comportat, va da faliment. Sunt disperati. Insa aceste 3 puncte s-au pierdut. Doar teoretic ar mai putea promova Bacaul, numai cu victorii de acum inainte si in play-off. (Cate sunt din acestea, play-off, play-on si play-out ?) Un lucru, totusi, bun e ca nu joaca etapa viitoare Dumitriu. Si fara Husein si cu 1-4-4-2, de asemenea, fara Miron fundas stanga (nu stiu de cand a „avansat”), Bacaul poate bate !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.