Dedicație pentru Bianca / Știința Bacău – HCF Piatra Neamț 27-20 (14-4)

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt
Handbalistele de la Știința Bacău au câștigat fără drept de apel duelul cu HCF Piatra Neamț, diferența din teren fiind mult mai clară decât o arată scorul. Gazdele au intrat, însă, foarte greu în joc, înscriind doar 3 goluri în primul sfert de oră, pe fondul unui joc presărat cu numeroase greșeli tehnice. Cu o apărare foarte agresivă și cu Bianca Dospinescu excelentă între buturi (procentaj de 70% în prima repriză!), elevele antrenorilor Costel Oprea și Constantin Hornea s-au desprins în a doua jumătate a primei reprize. Portărița Științei a făcut un meci foarte bun chiar de ziua ei, parând și trei aruncări de la 7 metri, iar colegele i-au pregătit o surpriză după joc (foto sus).

În repriza secundă, la adăpostul celor 10 goluri avans, băcăuanele nu s-au mai apărat la fel de dârz ca în primele 30 de minute, iar pe final au fost trimise în teren și cele mai tinere jucătoare. Acestea sunt explicațiile pentru rezultatul relativ strâns cu care s-a încheiat partida. ”A fost un meci bun, am jucat cum trebuia, ne-am pregătit şi am obţinut victoria. Cred că procentajul meu din prima repriză este un record personal. Pe viitor sper să ne putem lupta de la egal la egal şi cu echipele de pe primele patru locuri. Mi-aş dori să joc în continuare la Ştiinţa, dar asta nu depinde numai de mine”, a declarat sărbătorita Bianca Dospinescu.

Antrenorul principal al Științei, Costel Oprea, a spus: ”A fost un meci de uzură, mai mult pe faza de apărare, dar ceea ce am făcut la antrenamente s-a aplicat de către fete azi. Am avut o apărare bună, chiar la sistemul 4-2 cu doi pivoţi al celor de la Piatra Neamţ, pentru că ştiam ce ne aşteaptă, declanşarea rapidă a contraatacului şi faza a doua. Mulţumesc sportivelor care au contribuit la această victorie. Ratările şi greşelile personale sunt inerente şi nu ţin de antrenor. Datoria noastră este să le aducem în situaţie de finalizare, de acolo depinde numai de ele. Începutul mai greu îl pun pe lipsa acomodării cu sala. Între cele două echipe este o diferenţă clară de valoare, noi avem acelaşi nucleu de câţiva ani buni, încercăm să ne găsim şi noi identitatea în formula actuală. Mă bucur că au înţeles ce le-am transmis. Dacă nu intram cu aceeaşi determinare şi intensitate în apărare, atunci se putea să fi fost alt scor şi am fi făcut alt fel de joc.”

Evoluția scorului: 1-1 (5), 2-2 (10), 3-4 (15), 8-3 (20), 11-4 (25), 14-4 (pauză), 16-8 (35), 19-11 (40), 20-12 (45), 23-13 (50), 27-15 (55), 27-20 (final).

ȘTIINȚA: Bianca Anghelescu (17 interv.), Elizabeth Pastor (2 interv.) – Lăcrămioara Cîlici (10 goluri / 11 aruncări), Cornelia Țocu (3/4), Mirela Vîlcu (3/4), Adina Cârligeanu (3/8), Adriana Chelaru (2/4), Mădălina Roșu (2/4), Paula Ababei (2/2), Maria Pavăl (1/2), Cristina Tat (1/2), Ana Maria Ciurariu, Diana Manole, Laura Verșescu, Alexandra Ciorîță, Alina Bucă. Antrenori: Costel Oprea și Constantin Hornea.

HCF: Mădălina Bejan (11 interv.), Mihaela Constantin – Luminița Hrițcu (7/19), Andreea Ghiuzan (4/8), Oana Rotaru (3/4), Manuela Rusu (2/4), Bianca Lungu (2/5), Laura Petrea (1/3), Ioana Iroftei (1/3), Ana Maria Apopei, Ioana Hoșoschi, Bianca Marian. Antrenor: Dan Valentin.

Au arbitrat bine Marina Agliceriu și Rodica Arbunea.
Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 1

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 2

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 3

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 4

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 5

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 6

Stiinta Bacau - HCF Piatra Neamt 7

Bianca Dospinescu

Costel Oprea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.