Dacă tot urmează Campionatul Mondial, să vorbim de o legendă a acestei competiţii, Ronaldo de Lima

RONALDO
Cu siguranţă istoria Campionatelor Mondiale nu ar mai fi fost la fel fără starul brazilian Ronaldo de Lima. La fel cum jocurile poker nu ar fi fost la fel fără PokerStars, istoria acestei competiţii ar fi fost total alta fără acest genial atacant.

În primul rând, vorbim de un jucător care a fost convocat pentru un Campionat Mondial la doar 17 ani. Este vorba de mondialul din 1994 din Statele Unite, când Ronaldo şi-a câştigat un loc în naţionala Braziliei. Simplu fapt de a fi convocat la naţionala Braziliei, este o onoare pentru orice jucător de fotbal brazilian. Ronaldo a meritat să fie chemat la naţională pentru un Campionat Mondial la frageda vârstă de 17 ani. Chiar dacă acesta nu a jucat în cadrul turneului din Statele Unite, simpla convocare a contat mult în cariera viitorului star.

Prima Cupă Mondială la care a jucat a fost cea din 1998 găzduită de Franţa. Pe parcursul meciurilor a reuşit 4 goluri şi 3 pase de gol, reuşind să aducă Brazilia până în finala competiţiei. Din păcate pentru el, cu o zi înaintea finalei a avut o problemă medicală destul de serioasă, fiind scos de pe foaia de start de către antrenor cu doar 70 de minute înainte de startul partidei. Cu toate acestea, Ronaldo a cerut să fie reintrodus pe foia de joc, iar antrenorul Braziliei a ţinut cont de rugămintea celui mai bun atacant al său. Din păcate, problemele fizice şi-au spus cuvântul, iar Ronaldo nu a putut juca la randament maxim. În plus, după o ciocnire cu portarul advers, a fost accidentat mai grav. Brazilia pierde această finală. Cu siguranţă că dacă Ronaldo ar fi jucat la capacitate maximă, altul ar fi fost deznodământul partidei.

Apogeul carierei a coincis cu organizarea Campionatului Mondial din 2002 când de această dată Ronaldo a reuşit să îşi conducă echipa spre câştigarea titlului mondial. A ruşit să înscrie în fiecare meci disputat în cadrul competiţiei, excepţie făcând sferturile de finală când nu a reuşit să înscrie în poarta Angliei. În finala disputată împotriva Germaniei, şi câştigată de Brazilia cu 2-0, Ronaldo este cel care a înscris ambele goluri ale reprezentativei Carioca. Ronaldo câştigă titlul de golgheter al campionatului cu 8 goluri şi egalează recordul unui alt brazilian, Pele, la numărul de goluri înscrise la Campionatele Mondiale cu 12 reuşite. Bineînţeles că este ales ca atacantul cel mai valoros al competiţiei, făcând parte din echipa FIFA World Cup All Star.

Campionatul din 2006 a fost cel care l-a transformat pe Ronaldo în cea mai mare emblemă a Campionatelor Mondiale de Fotbal. Astfel, la cele 12 goluri înscrise deja la Campionatele Mondiale din 1998 şi 2002 se adaugă încă două goluri marcate în faza grupelor împotriva Japoniei. Ronaldo egalează recordul lui Gerd Muller, devenind în acelaşi timp al doilea jucător după Jurgen Klinsmann care să înscrie în trei Campionate Mondiale diferite. În şisprezecimi, Ronaldo devine cel mai bun marcator All Time în cadrul Campionatelor Mondiale după ce înscrie al 15-lea gol al său într-o astfel de competiţie, împotriva Ghanei.
Ronaldo scrie aşadar istorie la Campionatele Mondiale, demonstrând încă o dată calităţile de atacant de clasă dovedite şi la echipele de club.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.