Handbal masculin / Știința MD Bacău – CSU Suceava 40-26 (20-13), în Cupa ”Unirea”

Stiinta Bacau - CSU Suceava (5)
În ultimul meci al turneului de la Călărași, Știința Municipal Dedeman Bacău a învins la scor lanterna roșie a Ligii Naționale, la capătul a două reprize simetrice ca scor. La ultima partidă înainte de marele derby de la Constanța, de duminica viitoare, echipa vicecampioană a făcut cel mai bun joc de la Cupa ”Unirea”, reducând mult din greșelile neforțate comise altădată.

Sărbătoritul Sorin Bîrză (La Mulți Ani !) a optat pentru o formulă de echipă stabilă în prima repriză: Grigoraș, Păunică, Ramba, Rotaru, Johannson, Ghiță, Bondar, singura schimbare fiind aceea cu Celestin în locul lui Ghiță pe faza de apărare. În primul sfert de oră, băcăuanii au avut dificultăți, fiind chiar conduși în minutul 12, din cauza unor ratări și a golurilor pe repuneri rapide ale adversarilor. Cu un atac mai eficient și cu Grigoraș foarte bun în poartă, Știința s-a desprins în ultima parte a primei reprize, care s-a încheiat cu două goluri spectaculoase ale lui Cristi Ghiță.

În repriza secundă, au intrat Da Silva, Fenici, Tărîță și Cotinghiu, iar echipa băcăuană a continuat să-și concretizeze superioritatea valorică, inclusiv prin câteva execuții spectaculoase. Da Silva a smuls ropote de aplauze cu câteva aruncări de mare efect, la fel ca și aeriana inițiată de Cotinghiu și finalizată de Cristi Ghiță din finalul partidei. Dragoș Iancu și Vladimer Rusia nu au fost utilizați din cauza unor probleme medicale.
De-acum, vicecampioana intră în linie dreaptă cu pregătirile pentru partida cu echipa campioană, Eliodor Voica urmând să se alăture și el echipei începând de luni.

Evoluția scorului: 3-2 (5), 6-5 (10), 10-9 (15), 13-9 (20), 17-12 (25), 20-13 (pauză), 25-14 (35), 27-15 (40), 30-18 (45), 33-20 (50), 37-21 (55), 40-24 (final).

ȘTIINȚA: Grigoraș (23 interv.) – Ghiță (10 goluri), Johannson (7), Bondar (5), Da Silva (5), Păunică (3), Ramba (3), Rotaru (2), Tărîță (2), Cotinghiu (2), Fenici (1), Celestin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.