HANDBAL, RETROSPECTIVĂ 2013 / VICECAMPIONI, DAR DATORI

Stiinta Bacau vicecampioana Romaniei 2013
Anul 2013 a adus handbalului masculin băcăuan al doilea ”titlu” de vicecampioană națională și, odată cu el, promisiunea depășirii acestei performanțe în sezonul următor.
La început de an, Știința Municipal Dedeman Bacău a participat în premieră la faza grupelor Cupei EHF, disputată pentru prima dată în acest format. Băcăuanii au avut evoluții onorabile, chiar dacă n-au izbutit decât o victorie pe teren propriu, cu Beșiktaș Istanbul. Meciurile de acasă cu HBC Nantes și SC Magdeburg ne dădeau speranța unui sezon viitor mai bun în Cupa EHF. După cum spuneam, Știința a încheiat campionatul 2012-2013 pe locul al doilea, însă finalul de sezon a fost umbrit de eșecul usturător din finala Cupei României, 23-34 cu HCM Constanța.

În vară, gruparea băcăuană s-a despărțit de mai mulți jucători – Marius Novanc, Ionuț Georgescu, Szilveszter Liszkai, Nacho Moya, cu mențiunea că la ultimul s-a renunțat cu mare ușurință, așa cum se întâmplase anterior cu Gurkovsky și Kurilenko. Din păcate, campania de transferuri din vara lui 2013 a fost din nou lipsită de inspirație.
S-a adus din nou un portar, deși postul era super-acoperit. De altfel, George Șelaru a cerut rezilierea contractului după câteva etape consecutive în care n-a prins banca. Cel mai reușit transfer a fost cel al pivotului estonian Martin Johannson, în rest, multe semne de întrebare. Cristian Fenici s-a încadrat în agrenajul gândit de Eliodor Voica cu mare greutate, abia spre finalul anului. Francezul Michelin Celestin a fost adus ca unul din cei mai buni apărători din Hexagon dar, pe faza de atac, el a comis numeroase erori. Vladimir Rusia a fost marea deziluzie a campaniei de transferuri din vară, georgianul având evoluții modeste spre slabe.

Și fiindcă am ajuns la jucători străini, să amintim că, la ultima conferință de presă a anului, Eliodor Voica a făcut o afirmație interesantă, bazată pe propria experiență, anume că un jucător străin are nevoie de un an pentru a se adapta la o echipă nouă. Există, însă, numeroase exemple din curtea Științei Bacău care-l contrazic pe Colin, începând cu Miroslav Simic, Martin Prachar, Igor Moskalenko și terminând cu Evgheni Gurkovsky și Konstantin Kurilenko.

În privința parcursului din campionat, băcăuanii au demonstrat încă o dată că rămân o echipă ”de casă”. Știința a pierdut rușinos la Baia Mare, partidă după care Eliodor Voica a atras atenția că sunt unii jucători care nu-l mai vor și e gata să-și dea demisia. Lucrurile s-au liniștit ulterior, dar jocul Științei a rămas același: zmei acasă, miei în deplasare. Handbaliștii Științei aveau ocazia ”să se scoată” printr-o calificare în grupele Cupei EHF. Din păcate, au eșuat lamentabil, după o înfrângere umilitoare în Suedia, la Kristianstad, 25-40. De altfel, publicul a taxat dur prestațiile slabe ale favoriților, iar Știința a ajuns să joace ultimul meci al anului de pe teren propriu în fața a numai 300 de spectatori. Mai mult, conducerea nu a făcut niciun transfer în mica pauză dintre tur și retur, iar vicecampioana va aborda finalul de sezon cu același lot, lucru deloc încurajator după cum au stat lucrurile până acum.

Veți spune, poate, că tonul e prea dur vizavi de o echipă care are totuși două titluri de vicecampioană. Poate că așa este, dar analiza unei grupări nu poate începe decât pornind de la obiectivele pe care aceasta și le-a propus. Și în acest moment, vedem o HCM Constanța care defilează, o Potaissa Turda care nu dă semne de oboseală și, abia după aceea, pe Știința, care a gâfâit serios la sfârșitul anului. Urmează 9 etape din retur (prima la Constanța, pe 26 ianuarie) și apoi play-off-ul, iar băcăuanii sunt datori să arate o altă față în iarna-primăvara lui 2014. Pentru ei înșiși și pentru suporterii pe care sunt pe cale să și-i piardă.

10 comentarii la „HANDBAL, RETROSPECTIVĂ 2013 / VICECAMPIONI, DAR DATORI”

  1. suporterii adevarati raman langa echipa indiferent de rezultate.cu toate acestea e dreptul nostru sa protestam sau sa ne sustinem echipa cum stim noi mai bine.bine punctat la capitolul jucatori pierduti.mi-as dori sa mai am ocazia sa vad jucatori precum Simic,Prachar sau Evgheni,care desi proveneau din tari straine demonstrau valoarea si devotamentul pentru echipa la care jucau.la bine la greu alaturi mereu.Forza STIINTA.

  2. Etapa 1 a returului ligii de handbal (m)
    CSU SUCEAVA-STIINTA BACAU 0-10 la masa verde
    3.Stiinta Bacau 10 v 1e 2 i 346- 287 31 pct

  3. Cine sunt suporterii adevarati? Cei care ne-au facut de ras pe la suceava? Cei care nu incurajeaza echipa decat pentru bani??? Cei care vin la sala si stau ca la teatru??? Echipa aceasta nu are suporteri ci doar sustinatori ocazionali care vin si pleaca. Cate abonamente s-au vandut? Cunosc doar o singura persoana (Misu de pe net) care poate fi numit suporter, restul asa cum am enumerat mai sus sustinatori sau aplaudaci (la meciurile de acasa). Daca misu nu ar merge prin deplasari nu vom vedea fulare cu Stiinta Bacau. Va dau voie sa ma contraziceti.

    1. Esti putin prea…radical suportere.Cunosc o gramada de tipi care ar merge in deplasari sau se comporta exemplar fata de echipa noastra. de ce nu merg este o alta discutie…..
      Subscriu insa ca actuala asazis galerie are un comportament total deplasat pentru o sala de handbal,si nu ne reprezinta cu cinste…..

      1. eu nu sunt in Bacau caci ma intalneam eu cu tine si-ti aratam cine sunt .. da?!
        si o galerie sa stii ca nu e formata din maicute sau fete duse la biserica.. si e normal sa te mai si enervezi.. ti-e ciuda pesemne ca le plateste lumea autocarul baietilor? pai e si normal cand unii nu vin decat sa critice.. sa distruga.. din invidie ca nu sunt si ei bagati in seama.. aici sa ma contrazica care vreti.. astept raspuns.. ca sa va dovedesc prin fapte si probe ca va inselati.. dar stiti cum e .. noi romanii.. bine nu noi.. am zis asa in genere.. prin prisma faptului ca sunt si altii tromani din romania asemeni mie.. deci unde ramasesem.. noi romanii suntem un neam care ne autodistrugem prin ceea ce facem,,. ne vindem intre noi.. ne ucidem intre noi.. facem totul ca sa moara capra vecinului pentru ca noi nu suntem in stare sa facem ceva.. asa sunteti si voi.. cei care ati fost la geleria veche pana acum si care stai in partea stanga .. bineteles cum cateva exceptii.. si care nu ati facut nimic concret fara sprijinul nostru.. iar cand noi ne-am retras s-a cam ales praful.. vedeti-va de ale voastre faceti deplasri in continuare.. coregrafii.. sustineti echipa.. etc.. fiti bacauani indiferent de vreme.. ca e buna ca e rea.. si nu va taiati unii altora craca.. caci altflel se intrevede esecul..

    2. Dar cine esti tu si ce reprezint de zici de „cei care te-au facut de ras la suceava” ?? CE crezi ca acei suporteri (NOI) te reprezentam pe tine.. sau tu ai ceva in legatura cu noi ?! Nu cauta anturaj aiurea ca esti doar un suporter.. iar cei enumerati de tine PIERD TIMP, bani .. zile.. si nopti.. dinti.. poate chiar si libertatea de la dosare penale.. ca sa-si sutina echipa cum pot ei.. intelegi .. DAr cum sa intelegi cand esti doar un suporter de tastatura !?:)
      Despre restul nu vorbim ca nici nu ne intereseaza si nici nu e treaba noastra sa ne dam cu parerea despre cei pe care nu-i cunoastem !! Uiti iti dau un video (in privat) despre cele intamplate la suceava si cate ospitalitate ofera sucevenii (nu toti doar niste persoane .. ca sa le vb frumos.. imbracate in albastru si cativa cetateni morbizi.. si daca ai fi fost in sala ai fi vazut ce si cum) !! Si atunci sa comentezi suporter de tastatura care esti !! 🙂 Ma mir cum de sunt acceptate astfel de persoane pe site.. 🙂

      1. imi esti simpaticut foc,as da o bere daca as sti cine esti 🙂 suporter de tastatura spuneai :)) ca si curiozitate masculina,eu am fost sezonul asta la toate meciurile de acasa plus deplasari la Baia-Mare,Turda,Resita,Suceava si Bucuresti. Posed pentru familia mea 3 (trei) abonamente platite fiecare cu 100 de lei si am mai cheltuit ceva banuti in toate aceste deplasari facute cu autoturismul personal si nu cu autocar platit de cub !!
        Ca si alta curiozitate,iti voi arata ,daca va fi cazul telefonul meu cu mesaje de felicitare la aceste sarbatori cu membri ai galeriilor de la Baia Mre,Resita,Odorhei si Suceava as fi curios cu care membri ai galeriilor din tara porti tu un dialog civilizat !
        si 3,da am fost si la Suceava si am ramas absolut consternat de modul penibil si necivilizat in care v-ati comportat o parte din voi !!!
        Sarbatori fericite iti doresc !!!

    3. .. si oricum .. anuntam de pe acum.. caci la urmatorul meci de acasa cu echipa din suceava.. suporterii (indiferent de sex) si tot staff-ul vizitator.. vor beneficia.. de o ospitalitate nemaintalnita in salile de handbal 😉
      .. o sa le aratam ca noi suntem civilizati si stim sa-i asteptam si sa-i primim cum se cuvine 🙂 🙂 cu toate „riscurile.. in vigoare” 😀

      1. Ce vină au nişte suporteri ai echipei adverse care nu vin decât să-şi încurajeze echipa că voi nu sunteţi în stare să vă susţineţi echipa civilizat, fără să atrageţi atenţia forţelor de ordine?
        Vă daţi ultraşi, dar n-aţi plătit în viaţa voastră o deplasare!!! Ultras nu înseamnă să vă îmbătaţi şi să înjuraţi, eventual să vă luaţi la bătaie, înseamnă să dai totul pentru echipa favorită, inclusiv bani pe bilet!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.