Avancronică / Știința Bacău – Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Sala Sporturilor, marți, ora 17)

Tauron Dabrowa Gornicza - Stiinta Bacau
Campioana României și vicecampioana Poloniei își iau rămas bun marți seara de la Champions League într-un meci ce nu e lipsit de miză. Cele două echipe luptă pentru locul 3, care ar putea duce în Cupa CEV, dar asta în funcție de cine câștigă meciul de la Bacău și, eventual, de rezultatul unui alt meci. Astfel, la finele fazei grupelor, se va face un clasament al echipelor clasate pe locul al treilea. Prima clasată va merge mai departe în Champions League, următoarele 4 merg în Cupa CEV, iar ultima părăsește cupele europene. Un lucru e cert: Știința Bacău are nevoie de o victorie de 3 puncte (3-0 sau 3-1) pentru a putea spera. În situația unui asemenea succes, campioana României ar acumula 5 puncte, ar trece pe locul al treilea în grupă și va trebui să aștepte rezultatul partidei dintre Beziers Volley (Franța) și SC Dresdner (Germania). Pentru ca echipa băcăuană să obțină calificarea, ar trebui ca franțuzoaicele să câștige cu orice scor, fiindcă ele au 0 puncte, iar echipa germană are 3. În cazul în care polonezele de la Dabrowa Gornicza obțin o victorie de 3 puncte, ele au asigurată calificarea în Cupa CEV indiferent de celelalte rezultate.

Cert este că se anunță un meci tare, echilibrat și spectaculos, care sperăm să se dispute în fața unui public cât mai numeros. ”Am avut o campanie cu suișuri și coborâșuri. Am câștigat un singur meci până acum, dar cred că putem obține a doua victorie marți, ceea ce ar însemna o performanță respectabilă pentru noi”, a declarat coordonatoarea Kim Staelens pentru site-ul CEV.

Formațiile probabile

ȘTIINȚA: Kim Staelens (coordonatoare), Alexandra Sobo, Emilce Sosa (centri), Denisa Rogojinaru, Monika Potokar (trăgătoare secunde), Roxana Bacșiș (universal), Lucia Gaido (libero). Antrenor: Florin Grapă.

TAURON: Özge Cemberci Kirdar (coordonatoare), Eleonora Dziekiewicz, Rachel Adams (centri), Katarzyna Zaroslinska, Elzbieta Skowronska (trăgătoare secunde), Welissa De Souza Gonzaga (universal), Krystyna Strasz (libero). Antrenor: Nicola Negro.

Un comentariu la „Avancronică / Știința Bacău – Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Sala Sporturilor, marți, ora 17)”

  1. Iaca, dupa o victorie laudata pe site-ul federatiei europene, am pierdut calificarea doar pentru un set, in fata celor de la Prostějov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.