Camelia Potec, supervizor la Naționalele de înot pentru copii de la Bacău

Camelia Potec
Fosta campioană olimpică își începe în forță mandatul de Președinte al Federației de Natație cu ocazia Campionatelor Naționale de copii de la Bacău din acest week-end. Potec (31 de ani), cel mai tânăr președinte din sportul românesc, consideră că reconstrucția la nivelul copiilor și juniorilor este principala prioritate a natației autohtone. Fosta mare înotătoare va asista așadar sâmbătă și duminică la prima ei competiție oficială din noua funcție.

″Nu am emoții, mă simt în largul meu printre copii. M-au solicitat deseori la concursuri pentru poze și autografe și am acceptat mereu cu mare plăcere. Nu voi intra în bazin, dar le voi împărtăși din experiența mea copiilor care vor să dialogheze cu mine″, a declarat campioana olimpică de la Atena. Ochiul format poate descoperi un mare talent încă de la vârsta de 10 ani. Chiar dacă un copil nu urcă pe podium, un antrenor bun își poate da seama după primii metri înotați dacă acela este sau nu peștele în apă pe care îl căutăm cu toții″, a declarat președintele FR Natație.

Potec și-a adus aminte cu nostalgie și de primii ani ai carierei. Brăileanca debuta în competițiile oficiale la 11 ani. ″La prima mea competiție am terminat abia pe locul 11 la 100 metri bras. Ulterior nici nu am mai înotat în proba asta. Antrenorul a crezut totuși în mine în continuare și la 13 ani aveam deja primele succese internaționale. Copiii și părinții trebuie să înțeleagă că ratarea unei medalii nu e o dramă. Dau mereu exemplul meu ca să îi motivez. Dacă ai talent și ești serios la antrenamente, e imposibil să nu apară pe viitor și rezultatele″, a conchis Potec.

Competiția organizată la Bazinul Olimpic din Bacău se adresează exclusiv fetelor de 10 ani și băieților de 10-11 ani. Toate probele vor fi contra-cronometru, fără serii eliminatorii. Prima sesiune este programată sâmbătă la ora 10.00. Intrarea spectatorilor este liberă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.