Multiplicați-l pe Rotaru ! / Știința MD Bacău – Energia Târgu Jiu 28-23 (13-13)

Stiinta Bacau - Energia Tg. Jiu (1)
Comportarea handbaliștilor băcăuani în partida de luni, de la Baia Mare, n-a rămas fără ecou în rândul suporterilor, iar Știința a avut probabil cea mai scăzută asistență la un meci oficial de la revenirea în Liga Națională. Doar 300 de spectatori au venit sâmbătă, la partida cu Energia Tg. Jiu, iar începutul de joc a fost lamentabil, oaspeții conducând cu 7-2 în minutul 10. Iar aici se impune să ne întrebăm din nou de ce Ștefan Grigoraș nu este readus la prima echipă, lucru care trebuia făcut încă de după meciul cu HCM Constanța.
Băcăuanii au recuperat diferența în 12 minute grație apărării bune, unde au excelat Johannson și Celestin, intervențiilor lui Tevzadze și mai ales datorită lui Ionuț Rotaru, cel care a tras efectiv echipa după el. Coordonatorul vicecampioanei rămâne un exemplu de dăruire și, deși a evoluat incomplet refăcut după accidentarea de acum o săptămână, a marcat 11 goluri din 12 acțiuni (91,6%). Din păcate, faza de atac pozițional rămâne problematică, asta și fiindcă extremele aproape că n-au contat în timp ce din inter stânga doar Rusia aruncă la poartă. E cât se poate de clar că, la acest moment, vicecampioana e dependentă de Ionuț Rotaru, iar o echipă care stă într-un om nu poate emite pretenții la titlu.Dacă nu era descalificarea lui Acatrinei, din minutul 42 și, pe alocuri, bunăvoința arbitrilor, lucrurile s-ar fi putut termina rău. Nu știm ce s-a discutat la ședința de miercuri, dar echipa e încă departe de nivelul la care ar trebui să fie o candidată la titlu. Iar încercarea unora de a pasa responsabilitatea la presă sau la comentariile unor suporteri este cel mult o glumă proastă.

Evoluția scorului: 0-4 (5), 2-7 (10), 5-7 (15), 8-9 (20), 11-10 (25), 13-13 (pauză), 15-15 (35), 17-18 (40), 20-19 (45), 22-19 (50), 25-22 (55), 28-23 (final).

ȘTIINȚA: Răducu Tamaș, Shota Tevzadze, George Șelaru – Ionuț Rotaru (11), Cristian Ghiță (6), Vladimir Rusia (4), Martin Johannson (3), Dragoș Iancu (2), Rareș Păunică (1), Florin Dospinescu (1), Michelin Celestin, Marius Bondar, Cristian Fenici, Alexandru Tărîță, Ionuț Ramba, Mihai Bujor. Antrenor: Eliodor Voica.

ENERGIA: Cristian Antonaru – Mihai Asoltanei (6), Florin Acatrinei (6), Cosmin Liberț (3), Laurențiu Dinescu (3), Răzvan Mledenciu (3), Paul Giotoiu (1), Dorin Dragnea (1), Mihai Păiuș, Dan Ilieș, Gheorghe Roman, Valentin Popescu, Andrei Enache. Antrenor: Liviu Andrieș.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 4 (3) – 3 (3).

Eliminări de 2 minute: 5-6.

Cartonaș roșu: Florin Acatrinei (min. 42) – pentru 3 eliminări temporare.

Arbitri: Octavian Fânață și Ștefan Hendrea.

10 comentarii la „Multiplicați-l pe Rotaru ! / Știința MD Bacău – Energia Târgu Jiu 28-23 (13-13)”

  1. o palma data de suporteri jucatorilor care nu dau totul pt stiinta … pariu ca maine la meciul echipei a doua vor fi mai mult de 300 ?

  2. Majoritatea celor prezenţi la meciurile Ştiinţei se întreabă ce caută Ghiţă în echipă şi acelaşi lucru mă întreb şi eu. Echipa nu merge cum ar trebui nu doar din cauza lui, dar evoluţiile sale lamentabile au un cuvânt greu de spus în toate meciurile. Nu ştiu dacă alt antrenor ar avea atâta răbdare cu un jucător.

    Eu din ce ştiu unii jucători vor să-l „linşeze” pe Voica. Dar mă întreb şi eu aşa … chiar numai antrenorul e de vină că ratezi pase simple ? Chiar numai antrenorul e de vină că eşti echipa neputinţei în multe momente ?

    Rotaru e trup şi suflet şi ar trebui să i se retragă numărul după ce îşi încheie activitatea. De ce nu ar fi la fel Ramba, Ghiţă, Iancu, Dospinescu … ? De ce ?
    Tot respectul pentru Rotaru, Rusia, Johannson, ei chiar au jucat handbal azi.

  3. De ce nu au aparut comentarii ca acestea dinaintea postarii mele acum un an. Suporteri de ocazie si oameni marunti. Vreti sa veniti la sala bine, daca nu la fel de bine. Cand ghita ne_a scos …era rege, el si colin ca il baga sa joace. Acum ii puneti la zid. Valabil si ptr cei care erau calare pe grupa vesela.

  4. ce glume aveti in voi!!!
    meciul l-au castigat arbitrii care l-au scos din joc pe Acatrinei neintemeiat (a se vedea regulamentele pentru necunoscatori) stiindu-se ca nu exista solutie pe partea lui, ceilalti jucatori ai Energiei de pe acel post fiind accidentati si nenumaratele eliminari fara motiv la aceeasi echipa 🙂
    eu tin cu Dinamo dar asa ma enerveaza cand incercati sa ne prostiti in fata ca nu mai suport
    singurul de felicitat pentru prestatie este cum corect spuneti Rotaru
    pentru arbitri: DACA DORITI RESPECT – RESPECTATI REGULAMENTELE
    SA VA FIE RUSINE CA ATI FACUT CE-ATI FACUT IN DIRECT LA TV

    1. frate, teoria conspiratiei te-a omorat in comentariul ala :)) pune si tu o vorba la Energia Tg. Jiu sa mai aduca si ei 1-2 jucatori, sa nu mai fie eliminarea de asa natura incat sa ramana „descoperiti” :)) tot cautam explicatii in curtea vecinului 🙂

  5. era rege, acum nu mai e !
    şi ghiţă joacă slab de multă vreme … să tot fie 2 ani de când îngroapă echipa cu evoluţiie lui.

    eu merg la sală de prin 2008 şi rar am lipsit la meciurile de acasă şi aud oamenii cum îl înjură pe ghiţă … şi m-am săturat eu darămite el. Ghiţă trebuia să crească de la an la an numai că se tot duce în jos

  6. Din instinct m-am bucurat cand Turda a egalat azi Constanta in ultimele minute. Apoi mi-am adus aminte de forma actuala a echipei noastre si mi-am dat seama ca rezultatele altora nu ne ajuta cat timp noi nu ne ajutam singuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.