Ionuț Rotaru: ”La Știința e cea mai frumoasă atmosferă din țară”

Ionut Rotaru
Căpitanul Științei Municipal Dedeman Bacău privește cu optimism către viitorul sezon, având cuvinte de apreciere pentru perioada de pregătire fizică și considerând că vicecampioana României are un lot complet.

Rep.: Cum te simţi după perioada de acumulări fizice, având în vedere că aţi avut un profesionist, care anul acesta s-a ocupat de voi?

Ionuţ Rotaru: Glumind puțin, cred că este perioada pe care o urăsc toţi jucătorii, dar este benefică pentru campionat. Trebuie să le mulţumim tuturor celor care şi-au dat interesul să-l aducă pe Florin la echipă. A fost un plus în pregătirea noastră, a venit cu ceva extra faţă de programul pe care Colin ni l-a făcut, care ne-a ajutat foarte mult. Sperăm să materializăm pregătirea fizică în teren.

Rep.: Eşti de acord cu afirmaţia că acum Ştiinţa are cel mai bun lot de la promovare?

I.R.: Da, putem spune că este echilibrat valoric pe fiecare post, sunt dubluri poate şi 3 jucători pe post, concurenţa este mare, este benefică atât personal, cât şi global, pentru echipă, nu poate fi decât un plus şi cred că vom aborda altfel campionatul. Fiecare va avea aportul lui în joc.

Rep.: Crezi că aveţi mai multe şanse la cîştigarea campionatului anul acesta ?

I.R.: Eu zic că am avut şanse an de an, totul a depins de noi. Sper să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut, având în vedere că de la an la an ne maturizăm ca şi jucători şi, ca în fiecare an, noi încercăm să ajungem cât mai sus. Acum, vom vedea ce va fi pe parcursul campionatului.

Rep.: Cum îi caracterizezi pe potențialii adversari din Cupa EHF ?

I.R.: Ştiu că este o echipă din Luxemburg şi una din Lituania. Din punct de vedere handbalistic, Luxemburgul este într-o oarecare creştere, dar nu cred că vor putea ajunge la nivelul celor din Lituania. Mi-aş dori Luxemburg, dar cred că vom merge în Lituania.

Rep.: Au fost probleme de integrare a noilor jucători?

I.R.: Nu vreau să ne lăudăm, dar cred că la noi este atmosfera cea mai frumoasă din ţară, oricare ar pleca sau cei care vin rămân surprinşi de felul în care sunt primiţi aici, atât în teren, cât şi în afara lui şi cred că şi ei se integrează mai repede, având în vedere colectivul pe care îl găsesc aici. Este şi interesul nostru ca cei care vin să se integreze cât mai repede pentru a ne ajuta în obiectivul pe care ni l-am propus.

Rep.: Întrebarea a avut în vedere faptul că, anul trecut, de exemplu, Păiuș a avut probleme…

I.R.: A spus şi Colin mai devreme, nu joacă numele, ci handbalistul şi se întâmplă ca un jucător să se integreze sau nu. Nu putem spune că nu are valoare, a fost doar faptul că nu a reuşit să se integreze aici. El a simţit cel mai bine ce a fost mai bun pentru el.

Foto: Victor Eugen Mihai

2 comentarii la „Ionuț Rotaru: ”La Știința e cea mai frumoasă atmosferă din țară””

  1. pacat ca nu suntem respectati si de catre cei din conducere ,,,,,demisia ciobanu si apostol ..sa vedeti atunci ce atmosfera va fi ..asa ..fara galerie …fara marcheting …….nu ne meritati ….pt ionut tot respectul …tot timpul a discutat cu noi si a fost intersat de soarta suporterilor si a galeriei oficiale…asta e ,dragoste cu sila nu se poate,,,,,

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.