Handbal masculin, Scandinavian Open / Norvegia – România 27-29 (12-15)

Romania - Islanda (25)
Naționala de handbal masculin a României a oferit o plăcută surpriză la debutul în turneul Scandinavian Open, care se desfășoară în Norvegia, la Larvik. Selecționata pregătită de Eliodor Voica a învins naționala țării gazdă, la capătul unui joc pe care l-a controlat din primul până în ultimul minut. Handbaliștii români au început furtunos, au condus cu 6-1 în minutul 6, menținându-se la conducere până la final. Băcăuanii Dragoș Iancu, Ionuț Rotaru și Ionuț Ramba au înscris de 5 ori, în timp ce Ștefan Grigoraș și-a făcut debutul la naționala mare.

”Am văzut o foarte bună determinare a băieților noștri, care au dat dovadă de multă dăruire și ambiție, pentru a arăta că, în momentul de față, sunt o generație care promite, cu-atât mai mult cu cât am întâlnit azi echipa Norvegiei, echipă calificată deja la europene, o echipă cu un handbal bun, un handbal modern. Punctul nostru forte a fost apărarea, care a reușit multe momente bune. Cu aportul lui Șelaru, am reușit să închidem foarte multe dintre acțiunile lor către poartă”, ne-a declarat selecționerul Eliodor Voica.

Norvegia: Erevik, Bergerud – Hippe (5), Jøndal (3), Tønnesen (3), Hakaj (3), Mamelund (2), Putans (2), Eriksen (2), Reinkind (2), Sørheim (2), Kristensen (1), Øverby (1), Paulsen (1), Barthold. Antrenor: Robert Hedin.

România: Șelaru, Grigoraș – Șimicu (6), Acatrinei (5), Mihalcea (5), Iancu (3), Talas (2), Criciotoiu (2), Cîmpan (2), Rotaru (1), Ramba (1), Asoltanei (1), Florea (1), Cristescu. Antrenor: Eliodor Voica.

Miercuri, de la ora 19.30, România va juca împotriva Suediei, care a învins Polonia cu 29-27 în primul meci al turneului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.