Boxerul băcăuan Mihai Nistor, campion mondial cu clubul Astana Arlans


Clubul Astana Arlans, din Kazahstan, a câștigat sâmbătă finala Campionatului Mondial al Cluburilor de Box (World Series Boxing), competiție organizată de Asociația Internațională a Boxului Amator – AIBA. A fost o finală foarte disputată, derulată pe parcursul a două zile și adjudecată cu scorul general de 6-5 de Astana, în dauna formației Ukraine Otamans. Echipa din Kazahstan a luat un avans încă din prima zi (3-2), în care a evoluat și băcăuanul Mihai Nistor (foto sus, primul din stânga). Boxerul legitimat la CSM Bacău 2010 a fost împrumutat pe durata actualei ediții a WSB la Astana Arlans, contribuind decisiv la calificarea acesteia în finala competiției.

În ultimul meci disputat, cel din prima zi a finalei, în cadrul categoriei +91 kilograme, Nistor a încrucișat mănușile cu ucraineanul Oleksandr Usyk, campion olimpic la Londra în 2012 și campion mondial în 2011. A fost, dupa părerea tuturor, cel mai bun meci al finalei, în care pugilistul băcăuan l-a ținut la respect pe campionul Usyk, dar pe care, în cele din urmă, l-a pierdut la puncte.

În precedentele dispute din actuala ediție a WSB, Mihai Nistor obținuse două victorii (cu italianul Clemente Russo – vicecampion olimpic la JO Londra și dublu campion mondial și impotriva argentinianului Oscar Ricardo Perez), pierzând în fața francezului Tony Yoka – campion mondial cu echipa Dolce & Gabbana în 2011 și vicecampion mondial la tineret în 2010.

Mihai Nistor va boxa pentru România la Campionatele Europene de la Minsk, care vor avea loc în perioada 30 mai – 9 iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.