Marius Baciu: ”Jucătorii să nu se culce pe-o ureche, de-acum începe greul”


La aproape opt luni de la instalarea ca antrenor principal la Sport Club Bacău, Marius Baciu a izbutit să ducă gruparea băcăuană în eșalonul secund. De altfel, se pare că fostul căpitan al Stelei a fost aducător de noroc, după un sezon în care Sport Clubul a fost surclasată de FCM Bacău și un altul în care și-a dat cu stângu-n dreptu’ pe final de campionat. Iată un interviu realizat cu Marius Baciu imediat după partida care a consfințit promovarea matematică a celor de la Sport Club Bacău în Liga a II-a.

Rep.: Hai să începem cu câteva cuvinte despre jocul cu Sporting Suceava.

Marius Baciu: Am fost foarte supărat, pentru că am ratat foarte ușor, am tratat superficial unele faze. Dar, în final, totul e bine când se termină cu bine, mai ales că azi s-a terminat războiul cu bine, fiind promovați matematic, le acord circumstanțe atenuante. Eu sper ca jucătorii să nu se culce pe-o ureche, fiindcă de-acum începe o muncă mult mai grea. Sunt foarte fericit de rezultat, nu și de jocul de astăzi, dar și pentru constanța pe care am avut-o și care ne-a făcut să fim cea mai bună echipă a seriei. Sper ca lumea să înțeleagă că, atunci când joci la un obiectiv, e greu să joci foarte bine, chiar dacă pe alocuri am arătat că avem o echipă bună. Chiar dacă azi au jucat mai prost, munca lor a fost răsplătită prin rezultat.

Rep.: Crezi că, dacă nu era autogolul, ați fi marcat ?

M.B.: Nu știu, poate că da, poate că nu. Mai contează să mai discutăm acum despre asta ? Poate că așa a vrut Dumnezeu, așa a fost soarta noastră.

Rep.: E un paradox să promovați după cel mai slab meci al vostru ?

M.B.: Într-un fel, da. La urma urmei, îmi felicit jucătorii pentru întregul an și bineînțeles că vom trata și ultimele jocuri foarte serios.

Rep.: Odată dispărută presiunea obiectivului, veți face și spectacol la ultima apariție pe teren propriu ?

M.B.: Vom avea șansa să cunoaștem exact lotul pe care-l avem, iar jucătorii care au evoluat mai puțin vor avea ocazia să arate ce pot într-un joc fără presiune. Eu sper să putem arăta o față frumoasă și la nivelul Ligii a doua.

Rep.: Cam câte ”plombe” ar trebui pentru o evoluție onorabilă în eșalonul secund ?

M.B.: Nu pot să discut despre asta deocamdată, dar e clar și cert că vreau să rămână un nucleu de jucători care au pus cu adevărat suflet la această echipă. Fără doar și poate, vor fi necesare și unele îmbunătățiri.

Rep.: La ce obiectiv te gândești pentru la anul ?

M.B.: Să câștigăm cât mai multe meciuri.

3 comentarii la „Marius Baciu: ”Jucătorii să nu se culce pe-o ureche, de-acum începe greul””

  1. ce echipa a preluat palmaresul lui Dinamo, Sport Club, Selena etc? Sa vii din C in B cred ca nu e o performanta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.