EXCLUSIV / Frank Carstens: ”Ne va fi foarte greu duminică”


Antrenorul principal al formației SC Magdeburg a spus că respectă echipa Știința Bacău, dar și că-i va folosi în jocul de duminică pe handbaliștii care au evoluat mai puțin în acest sezon. Vă prezentăm interviul pe care ni l-a acordat Frank Carstens după antrenamentul oficial al echipei germane.

Rep.: Ce așteptări aveți de la meciul de duminică ?

Frank Carstens: Cred că importanța meciului e una diminuată, ținând cont de faptul că lucrurile sunt clare pentru ambele echipe. Cu toate acestea, pentru noi e foarte important să menținem ritmul pentru meciurile următoare din campionat și Cupa EHF. Le voi da ocazia să joace unor jucători care au evoluat mai puțin până acum.

Rep.: Sunteți mulțumit de evoluția de până acum în Cupa EHF ?

F.C.: Sigur că trebuie să fiu mulțumit, am obținut câteva rezultate foarte bune, mai ales cel de la Nantes (Magdeburg a câștigat cu 27-20 – n.n.), însă chiar și meciul de acasă cu francezii a fost OK pentru noi. Avem 9 puncte, suntem calificați în sferturile de finală și cred că nu puteam obține mai mult până acum.

Rep.: Credeți că echipa română vă va putea pune probleme mâine ?

F.C.: Desigur, ei ne-au pus probleme și la Magdeburg. Știința e o echipă bună, cu jucători tineri și cred că va evolua în următorii ani. I-am văzut evoluând concentrați la toate meciurile de până acum, iar pentru noi va fi un exercițiu foarte greu duminică și va trebui să ne arătăm calitatea.

Rep.: Considerați că Știința Bacău ar putea să obțină mai mult dacă va participa și anul viitor în Cupa EHF ?

F.C.: Asta depinde de mai mulți factori: trebuie să aveți noroc la tragerea la sorți, să obțineți rezultate bune în deplasare, unde nu e foarte ușor să rămâi concentrat. În orice caz, evoluția echipei dumneavoastră de la Magdeburg m-a făcut să o respect.

Rep.: Ați fost până de curând antrenor secund la naținala Germaniei, iar antrenorul Științei e antrenorul selecționatei României. Ce credeți că îi trebuie handbalului românesc pentru a reveni în top?

F.C.: Nu sunt un expert în handbalul românesc, dar se pare că echipa dumneavoastră națională este pe drumul bun pentru a reveni la cel mai înalt nivel. Am jucat împotriva României la un meci de pregătire al Germaniei înaintea campionatelor mondiale și românii au arătat un nivel bun. Cred că sunt pe calea bună, ceea ce le trebuie acum este experiența acumulată la marile turnee, inclusiv la competițiile internaționale pentru echipele de club. Dacă veți continua să vă îmbunătățiți această experiență, veți evolua și veți fi mai buni în viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.