Încântătoare / Tomis Constanța – Știința Bacău 1:3 (23, -19, -17, -20)


Voleibalistele de la Știința Bacău au obținut o victorie mare sâmbătă seara pe terenul campioanei, luând o opțiune importantă pentru calificarea în finala campionatului. Cu olandeza Kim Staelens la pupitru, echipa pregătită de Florin Grapă a făcut probabil cel mai bun meci al său din actuala ediție de campionat și a învins campioana fără drept de apel.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat și de spectaculos în egală măsură, cu multe mingi lungi, ce au făcut deliciul publicului. Gazdele au intrat cu un avans de 3 puncte la primul time out tehnic, Știința a egalat la 9, iar la al doilea timp tehnic constănțencele conduceau la limită. Tomis a avut 24-21, băcăuanele au salvat două mingi de set, însă parțialul a revenit gazdelor, cu un atac controversat semnalizat în teren de arbitri.

Următoarele trei seturi au fost echilibrate doar în prima parte, după care pe teren n-a mai fost decât o singură echipă, cea oaspete. Cu Kim Staelens în zi de grație, cu Kamenova și Sosa de neoprit, dar și cu o apărare foarte bună, echipa pregătită de Florin Grapă a zburdat, și-a dominat adversara la toate capitolele și a obținut o victorie mult mai clară decât o arată scorul.

TOMIS: Diana Calotă, Tasha Holness, Elena Butnaru, Jasna Majstorovic, Cristina Cazacu, Natașa Sevarika, Marina Vujovic – libero. A mai jucat Claudia Gavrilescu. Antrenor: Darko Zakoc.

ȘTIINȚA: Kim Staelens, Emilce Sosa, Alexandra Sobo, Kremena Kamenova, Denisa Rogojinaru, Mihaela Herlea, Lucia Gaido – libero. Au mai jucat: Roxana Iosef, Sabina Miclea-Grigoruță, Crina Bălțatu și Ramona Breban. Antrenor: Florin Grapă.

Al doilea meci al semifinalei Tomis – Știința va avea loc tot la Constanța, duminică, de la ora 20.00. În primul meci al celeilalte semifinale, Dinamo Romprest București a învins-o cu 3:2, după un meci dramatic, pe CSM București.

2 comentarii la „Încântătoare / Tomis Constanța – Știința Bacău 1:3 (23, -19, -17, -20)”

  1. Entuziasmant!
    Cel mai bun joc facut de Stiinta Bacau pe care l-am vazut vreodata.
    Felicitari si bafta multa diseara in meciul 2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.