Marius Baciu: ”Oricine poate fi titular, așa cum oricine poate pierde lotul”


Antrenorul celor de la Sport CLub Bacău s-a declarat satisfăcut de victoria cu Kosarom Pașcani și a ținut să-și felicite elevii pentru prestație. Iată dialogul purtat de Marius Baciu cu presa la finalul jocului de vineri.

Rep.: Care sunt primele concluzii despre meci ?

Marius Baciu: Am avut o primă repriză reușită, în ciuda terenului care a fost foarte, foarte greu. Mi-a și fost frică din cauza asta, fiindcă pe un asemenea teren se echilibrează absolut tot. Am avut o repriză în care am reușit să punem presiune pe adversar, care a cedat și nu cred că victoria noastră se pune în discuție. Într-adevăr, în repriza secundă, având vântul împotrivă și la adăpostul celor trei goluri am făcut un pas înapoi. Eu sunt foarte mulțumit de băieți și vreau să-i felicit pentru atitudinea și dăruirea de care au dat dovadă astăzi, pe un asemenea teren. Sper să scăpăm repede de asemenea terenuri.

Rep.: Ați avut multe jocuri de verificare pe astfel de terenuri și se pare că acest lucru v-a ajutat…

M.B.: Cred că ați observat că am dominat partida la condiția fizică, pe un teren pe care e greu să joci. Eu cred că am jucat un fotbal bun, mai ales în prima repriză.

Rep.: Factorul fizic a decis și echipa de start ?

M.B.: Avem un lot echilibrat și valoros care ne oferă multe soluții. Cred că ați observat că, de când am venit aici, n-am aliniat niciodată același 11 de două ori la rând, asta înseamnă că pentru mine toți sunt titulari. Oricine poate să apară în prima echipă și oricine poate să piardă lotul.

Rep.: Au fost niște jucători care au primit cu ușurință cartonașe galbene…

M.B.: Da, mai trebuie să lucrăm puțin la mentalitate, oricum echipa este destul de disciplinată. Păcat, au fost gesturi copilărești și o să-i ardem, asta e.

Rep.: Apărarea s-a dovedit destul de ezitantă la fazele fixe.

M.B.: Da, am avut probleme la faze fixe, nu-i primul joc când se întâmplă asta și cred că e o problemă de concentrare. Așa am pățit în etapa trecută, când am reușit să primim gol fără ca adversarul să aibă un șut pe poartă.

Rep.: Urmează meciul cu Moineștiul, echipa care te-a învins acasă la debut. Ai o revanșă de luat ?

M.B.: Pentru noi, orice meci e foarte important și vom trata cu maximă seriozitate și meciul de la Moinești. Nu știu dacă e vorba de revanșă, cert e că vom întâlni o echipă pe care o respectăm foarte mult, o nou-promovată care a făcut o figură foarte frumoasă în turul campionatului, lucru pentru care nu pot decât să-i felicit. Totuși, noi suntem echipa de pe primul loc, care a demonstrat un fotbal peste nivelul seriei noastre și vom merge la Moinești să jucăm fotbal în primul rând.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.