Eliodor Voica: ”Am plătit tribut numeroaselor ratări din situații clare”


Antrenorul Științei Municipal Dedeman Bacău a pus înfrângerea de la Istanbul pe seama numeroaselor ratări în situații de unu la unu cu portarul advers. Iată un scurt interviu realizat cu Eliodor Voica după partida Beșiktaș – Știința 25-23.

Rep.: Pentru început, te rog să faci o succintă prezentare a jocului pentru cititorii noștri.

Eliodor Voica: A fost o partidă grea, așa cum ne-am așteptat, iar noi am început-o ceva mai ezitant, cu greșeli copilărești. Aceasta a dus la o desprindere rapidă a gazdelor, la 3-0 după 2 minute. După aceea, a urmat o primă repriză mai slabă a noastră în apărare, acolo unde voiam și cred că era cel mai potrivit să nu luăm multe goluri. Atacul nostru a fost unul ezitant, fără prea multe lucruri deosebite, cu excepția câtorva realizări personale ale lui Ghiță. A urmat actul secund, în care noi am revenit foarte bine în defensivă, unde am recuperat foarte multe mingi. Au fost foarte multe mingi recuperate pe care, din păcate, nu am reușit să le și fructificăm, fiindcă am avut nu mai puțin de 6 ratări în situație de 1 la 1 cu portarul. Acest lucru ne-a costat foarte mult și a trebuit să plătim acest tribut, iar ratările de pe contraatac după ce am egalat s-au întors împotriva noastră.

Rep.: Să înțelegem că aceste ratări au făcut diferența ?

E.V.: Păi am avut aproape 10 ratări clare, în situații de 1 la 1 cu portarul advers, la care s-a adăugat și un 7 metri irosit.

Rep.: Dincolo de palmaresul impresionant al turcilor pe teren propriu, rămâne amărăciunea înfrângerii în fața reprezentantei unei țări care nu înseamnă nimic în handbal…

E.V.: Este un adevăr. Singurul lucru pe care-l putem spune e că au o experiență mai mare decât noi în cupele europene, fără ca asta să fie o scuză pentru numărul atât de mare de ratări ale noastre în situații clare.

Rep.: La ce să ne așteptăm în ultimele două meciuri din Cupa EHF ?

E.V.: Noi rămânem pe aceeași linie, adică vrem să ne îmbunătățim jocul și să dobândim acea maturitate despre care eu tot vorbesc și implicit o concentrare mai mare la finalizare, care este o încununare a tuturor eforturilor. Cel puțin astăzi, n-am trecut acest test și mi-aș dori să învățăm cât mai repede din lucrurile astea și să nu le repetăm.

10 comentarii la „Eliodor Voica: ”Am plătit tribut numeroaselor ratări din situații clare””

  1. Aceleasi scuze. Acelasi discurs cu mai avem nevoie de maturitate, munca, jucatori. Eu raman la parerea exprimata si de cei din randul de unde urmarim jocurile Stiintei ca TREBUIE SCHIMBAT ANTRENORUL. V-ati aratat limita si e clar ca nu mai progresam. Daca nu erau Ghita si Rotaru (Bacauani pur singe) nu aveam nici macar aceste rezultate. Care din obiective le-ati realizat sezonul acesta.?

    1. se vede cat de fan esti daca nu stii ca rotaru e din adjud … au englezii un termen pt suporterii ca tine (plastic fan) .. adica cei care sunt alaturi de echipa doar la victorii ..

  2. Da, nu este bacaoan, dar chiar trudeste de multi ani ptr Bacau. Este echipa lui de suflet ptr care a muncit din frageda copilarie, de undeva de jos pana acolo unde este acum. As putea sa spun ca este mai bacaoan decat multi din cei care sunt cu adevarat bacaoani. aici s a format , aici a muncit , aici a intalnit un antrenor pe care multi si l ar dori (regretatul MARCEL PAUNICA) , aici a intalnit o echipa de parinti care l au iubit ca pe propiul copil, aici are prieteni , aici are oameni care il iubesc si il respecta ptr ceea ce este el cu adevarat. Deci chiar daca s a nascut in alta parte este bacaoan .acceptatil asa cum este , caci el va respecta pe toti .

    1. nu am vrut sa zic in niciun moment ca rotaru nu e perceput ca si bacauan in niciun caz … vorbeam de faptul ca nu stia domnul care e fan demisie de unde provin jucatorii nostri.

  3. Antrenorul lucreaza cu echipa.Lucreaza la coeziunea echipei,la schemele de atac sau apare.Greselile jucatorilor nostri sunt individuale,tin de tehnica individuala.Unora li sa pare ca daca au ajuns la nationala este suficient, ca valoarea lor este mare si nu mai dau atentie perfectionarii individuale.Observati ca jucatorii mari, in orice conditii, loviti, impinsi,tavaliti, au un singur obiectiv: mingea sa intre in poarta.Asa ca nu este posibil sa ai atatea ratari individuale daca vrei sa fii considerat un jucator valoros.

  4. Mai oameni buni daca ar trebui sa invatam ceva din cupa ehf este sa fim suporteri. Nemtii francezii se duc la meci pt distractie nu ca sa isi refuleze cine stie ce. Lasati oamenii sa joace, simtiti.va bine la meci, distrati.va

    Nu va suparati dar nu prea va pricepeti la antrenat la handbal nu aveti cum. Cat despre bugete,cum vad iar discutii, nu e ca in filme. Adevarul e ca nu sunt publice, eu sunt convins ca nici preseditii de cluburi habar n.aubugetul real asa ca habar nu aveti cu cat e mai mare bugetul nostru fata de al altora sau mai mic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.