Stelian Bursuc: ”Suntem la nivelul de formă pe care ni l-am propus vizavi de programul care ne așteaptă”


La prima ediție a Cupei Ligii Profesioniste de Handbal, Știința Municipal Dedeman Bacău a fost condusă de pe margine de Stelian Bursuc, căruia i-am solicitat un interviu referitor la evoluțiile echipei băcăuane în cadrul turneului pe care l-a și câștigat.

Rep.: Cum apreciați evoluția Științei la Cupa Ligii ?

Stelian Bursuc: De la primul și până la ultimul meci a fost o evoluție ascendentă, acesta fiind și obiectivul vizavi de forma individuală și colectivă a echipei. Ultimul meci, cel cu Odorheiul, a fost elocvent, atât în privința rezultatului, cât și ca evoluție a echipei în toate compartimentele.

Rep.: Se poate spune că meciul cu HC Odorhei a fost o repetiție generală înaintea meciurilor oficiale ?

S.B.: Se poate, asta a și fost ideea, ca la ultimele meciuri de pregătire să atingem acel nivel de formă care să ne asigure continuitatea vizavi de programul pe care-l avem. Ne așteaptă o perioadă foarte încărcată, cel puțin până pe 24 martie, și e nevoie ca efortul să fie cât mai bine dozat. De asemenea, ne-am propus să nu avem probleme de sănătate.

Rep.: Au fost și aspecte care v-au nemulțumit ?

S.B.: Au fost, dar erau aspecte inerente după atâta pauză și după ce o parte din jucători s-au pregătit la lot, separat de ceilalți. Chiar dacă se cunosc, relațiile de joc trebuie reamintite și puse din nou la punct. Mă bucur că încet-încet au înțeles aceste lucruri și au realizat ceea ce li s-a cerut.

Rep.: Apropo de relațiile de joc, impresia e că se joacă foarte puțin cu extremele din atacul pozițional.

S.B.: Aceste lucruri se schimbă de la meci la meci. În handbalul modern, extremele au rolul de a finaliza din atacul pozițional, dar la apărarea pe care o practicăm noi avem nevoie de jucători de contraatac, iar primii care fac treaba asta sunt tocmai extremele. Atacul pozițional este dus în funcție de ce se lucrează tactic, de sistemul de apărare al adversarului, dar și al nostru, oricum nu există o regulă generală sau o rețetă pentru treaba aceasta.

Rep.: Credeți că va aduce spaniolul Moya un plus pentru retur și grupele Cupei EHF ?

S.B.: Să sperăm. Orice jucător care să se încadreze cât mai rapid în concepția de joc a echipei este binevenit. Va trebui să-l integrăm într-un timp cât mai scurt, mai ales că evoluează pe un post foarte important, acela de conducător de joc, unde de obicei e nevoie de răbdare. Totul va depinde de abilitățile lui și de capacitatea lui tehnică.

Rep.: Față de ce ați văzut la Cupa Ligii, cât de greu îi va fi Științei în prima etapă a returului ?

S.B.: Depinde de cum vor aborda jucătorii meciul. Aici au arătat că pot, i-am și felicitat pentru asta, urmează ca ei să mențină de-aici încolo acea linie de constanță, inclusiv vizavi de atitudine.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.