Stelele Stellei au strălucit și la Bacău / Știința Bacău – Stella Calais 1:3 (16, -21, -26, -23)


Știința Bacău a părăsit miercuri seara Cupa CEV, dar a făcut-o cu fruntea sus, după un joc spectaculos la capătul căruia s-a impus echipa mai valoroasă. Formația franceză a câștigat și returul sferturilor de finală cu aceleași arme cu care se impusese și la Calais: serviciul devastator, unde Nizetich a fost senzațională, și apărarea foarte bună, care a scos numeroase baloane ce păreau imposibile.

Lipsită de aportul Denisei Rogojinaru, accidentată la gleznă la antrenamentul de luni, echipa băcăuană a început în trombă și a câștigat lejer primul set, lăsând impresia că poate învinge și duce calificarea în setul de aur. În setul secund, însă, oaspetele s-au trezit parcă din amorțeală, au început să servească foarte bine, preluarea băcăuană a suferit din nou și s-a făcut egalitate. Setul al treilea a fost cel mai spectaculos și dramatic în același timp. Stella Calais a condus cu autoritate, a avut 16-9 și 24-20 dar, pe serviciul Kremenei Kamenova, Știința a punctat de cinci ori consecutiv. La 25-24 însă, bulgăroaica a servit afară, dar ce-i poți reproșa celei mai bune jucătoare a gazdelor ? În cele din urmă, oaspetele s-au impus la 26, într-un set în care voleibalistele băcăuane au greșit 6 servicii. Vicecampioana României a început bine și setul al patrulea, a condus cu 18-15, după care un atac în aut, câteva blocaje ale oaspetelor și preluarea deficitară au făcut ca Stella Calais să închidă meciul și calificarea, ultimul punct fiind reușit de cea mai bună jucătoare de pe teren, argentinianca Yamila Nizetich.

Științei Bacău îi rămâne de acum doar lupta pentru titlu în competiția internă, unde va disputa următoarea partidă pe teren propriu sâmbătă, 22 decembrie, cu CSM Lugoj.

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță (4p), Kamenova (22), Bălțatu (9), Iosef (8), Herlea (7), Sobo (12), Gaido – libero. Au mai jucat: Faleș și Sosa. Antrenor: Florin Grapă.

STELLA: Fabrino Ramos (5), Nizetich (23), Perez Gonzalez (11), Delgado Garcia (1), Hoffmann (9), Gustave Dit Duflo (6), Ungerer De Carvalho Rocha – libero. Au mai jucat: Dolezalova (5), Wierre, Henkel (1).Antrenor: Badis Oukarache.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.