Dacă e derby, e show / Știința Bacău – Dinamo Romprest București 3:1 (20, 21, -23, 18)


Al doilea derby consecutiv pe teren propriu, a doua victorie spectaculoasă pentru vicecampioana Știința Bacău. De data aceasta, a fost un succes de 3 puncte, care desprinde echipa băcăuană în fruntea clasamentului. A fost un meci în care toate voleibalistele băcăuane au ieșit la rampă prin prestații bune, în timp ce, de partea cealaltă, americanca Hood a fost cea care le-a ținut în joc pe dinamoviste. Din păcate, arbitrajul cuplului Pop – Luputan a fost unul slab, cu multe greșeli, enervând pe toată lumea.

Primul set a fost un veritabil festival al serviciilor greșite, Dinamo a condus o singură dată, cu 6-5, după care echipa gazdă a trecut la conducere și s-a impus cu la 20. Setul al doilea a început cu Iosef excelentă la blocaj, Știința a avut 8-3 și 13-6, însă oaspetele s-au apropiat la 16-17, dar ”studentele” și-au revenit și au făcut 2-0. Setul al treilea a fost echilibrat, băcăuanele s-au desprins la 18-15, însă echipa bucureșteană a revenit datorită serviciilor coordonatoarei Zburova și atacurilor necruțătoare ale americancei Hood, câștigând la 23. Ultimul set a fost spectaculos și ca evoluție a scorului, Dinamo având 6-2, apoi a fost rândul Științei să preia conducerea, 12-9, oaspetele au egalat la 13, iar la al doilea time-out tehnic Știința a intrat cu 2 puncte avans. De aici, totul s-a rupt pentru Dinamo, băcăuanele au servit bine și au atacat și mai bine, cu Kamenova și Rogojinaru în prim plan, iar vicecampioana și-a adjudecat partida și 3 puncte importante în clasament.

ȘTIINȚA: Miclea-Grigoruță (7 p), Kamenova (19), Iosef (13), Rogojinaru (12), Sobo (8), Herlea (5), Gaido – libero. Au mai jucat: Faleș (2), Sosa și Bălțatu. Antrenor: Florin Grapă.

DINAMO: Zburova (3 p), Hood (20), Ștefan (16), Marcovici (9), Lupu (9), Baciu (5), Valachova – libero. Au mai jucat: Mincă, Smărăndache (4) și Cărbuneanu. Antrenor: Branko Kovacevic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.