Diferență exagerată / România – Islanda 30-37 (18-19)


Naționala de handbal masculin a României a suferit cea de-a doua înfrângere consecutivă în preliminariile pentru EURO 2014, diminuându-și semnificativ șansele de calificare. Duminică, la Piatra Neamț, selecționata pregătită de Eliodor Voica a avut în față principala favorită a grupei a VI-a, cu care s-a luptat de la egal la egal timp de circa 50 de minute. Din păcate, pe final, experiența și condiția fizică superioare ale nordicilor au făcut diferența, dar scorul final este prea sever față de modul cum s-au desfășurat ostilitățile.

Din păcate, nici poarta noastră n-a funcționat foarte bine (extrema lui THW Kiel, Sigurdsson, a marcat când a vrut), iar Eliodor Voica l-a schimbat pe Ciobanu abia în minutul 55, un alt minus al naționalei noastre fiind ratările numeroase în relația unu la unu cu portarul. Este de menționat forma bună a interilor noștri, cu Ramba în prim plan (la final, el a refuzat să dea declarații, probabil ca mulțumire pentru că i-am luat apărarea când era atacat din toate părțile), dar și faptul că toate golurile României au fost marcate din acțiune, fiindcă n-am beneficiat nici măcar de o aruncare de la 7 metri !

O notă maximă se cuvine numeroșilor și admirabililor suporteri băcăuani prezenți la meci, ei fiind cei care au dat tonul încurajărilor, creând o atmosferă frumoasă. Nota minimă revine gospodarilor sălii pietrene, care n-au putut să pună imnurile celor două țări înaintea jocului. Iar dacă existau sceptici că n-ar fi în țară instalație de sonorizare mai proastă decât cea de la Bacău, iată că există la doar 60 de kilometri, în noua sală din Piatra Neamț.

ROMÂNIA: Ciobanu, Marocico – Ghionea 6, Ramba 5, Criciotoiu 5, Novanc 3, Fenici 3, Ghiță 2, Grasu 2, Dospinescu 1, Iancu 1, Sabou 1, Sadoveac 1, Rotaru, Acatrinei, Păiuș. Antrenor: Eliodor Voica.

ISLANDA: Edvardsson – Sigurdsson 10, Hallgrimsson 9, Palmarsson 4, Gudjonsson 4, Kristjansson 3, Olafsson 3, Petersson 3, Ingimundarson 1, Jakobsson, Gudmundsson, Gunnarsson, Ragnarsson, Sigurmansson, Svavarsson. Antrenor: Aron Kristjansson.

Într-un alt meci din grupa a VI-a, Belarus – Slovenia 32-32.

2 comentarii la „Diferență exagerată / România – Islanda 30-37 (18-19)”

  1. Nu a dat declaratii pt ca nu il intereseaza asta ! A fost critica prea mult si nu are nevoie sa scrie nimeni despre el nimic, nici de bine nici de rau,

    1. Asta n-are nicio legătură cu nevoile, e vorba de bun simț și civilizație, atunci când joci la națională declarațiile fac parte din ”fișa postului”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.