”Salvatore” Costin / Sport Club Bacău – Ceahlăul II Piatra Neamț 3-1 (1-1)


Sport Club Bacău a câștigat primul joc al sezonului disputat pe ”Municipal”, dar se poate spune fără teama de a greși că a fost o victorie ”de autor”, care l-a avut ca protagonist pe Cătălin Costin. El a fost cel care, în minutul 21, a recuperat o minge, a pătruns în careul advers, fiind faultat de portarul Jicha, iar Bogdan Ungureanu a transformat penalty-ul acordat. După numai trei minute, oaspeții au egalat după o gafă a portarului Știrbu, păcălit de șutul anemic al lui Diaconu. În rest, în prima repriză nu s-a jucat mai nimic, iar la capitolul construcție la gazde a fost haos. Iar dacă Marius Baciu consideră afirmația asta răutăcioasă și crede că în prima repriză echipa lui a avut o prestație consistentă, atunci își fură singur căciula.

În primele 25 de minute ale mitanului secund, băcăuanii au fost periculoși doar la două faze fixe și a fost nevoie de o nouă sclipire a lui Costin (min. 70), care a luat o acțiune pe cont propriu în banda stângă, a pătruns în careu după un dribling elegant și a șutat frumos la colțul lung. După alte două minute, gazdele au declanșat un contraatac rapid, balonul a circulat pe traseul Miron-Cojocaru-Husein, ultimul înscriind cu o scăriță de efect pentru 3-1. De altfel, jocul formației băcăuane a căpătat consistență și culoare după introducerea, pe rând, a celor mai tehnici jucători din lot, este vorba de Cojocaru, Husein și Sascău. E greu de înțeles mania jocului cu doi închizători și fără mijlocaș de creație, dar și mai greu de înțeles e atitudinea lui Baciu de după joc, ”cine nu e de acord cu mine e răutăcios”. Să fie foarte limpede: fără Cătălin Costin în teren, Sport Club Bacău nu avea cum să câștige, mai ales că la un moment dat se declanșase un veritabil festival al paselor înapoi.

Sport Club Bacău: Știrbu – Răduțoiu (66 Husein), Adăscăliței, Bamba, A. Popa – Blănaru, Pintea (54 Cojocaru), Întuneric, Miron (87 Sascău) – Costin (90 S. Vlad), B. Ungureanu. Antrenor: Marius Baciu.

Ceahlăul II: Jicha – Apetrei, Gorea, Marc, Drugă – Popadiuc (72 Vodă), Tăbăcariu, Diaconu (81 Sofronie), Margină – A. Pavel, Bobric (87 Scânteie). Antrenor: Mihai Ionescu.

Celelalte rezultate ale etapei a IX-a: Oţelul II – Young Stars Panciu 2-0 (0-0), CSM Moineşti – FCM Dorohoi 3-2 (1-1), Kosarom Paşcani – Bucovina Rădăuţi 2-0 (2-0) și Ştiinţa Miroslava – Aerostar Bacău 3-0 (2-0).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.