Super-Ghiță / Ystads IF – Știința MD Bacău 22-23 (10-10)


Așa cum anunțau de sâmbătă seara cei doi antrenori, manșa a doua a disputei dintre Știința Municipal Dedeman Bacău și Ystads IF a oferit un meci diferit față de cel din ziua precedentă. Cele două apărări au fost mult mai atente dar și mai agresive, aceasta și pe fondul unui ritm de joc mai scăzut, cauzat de oboseala generată de cele două jocuri în două zile. Suedezii s-au bazat din nou pe tânărul Jim Gottfridsson, de neoprit la un moment dat, până în momentul în care a fost marcat om la om. De asemenea, portarul Fredrik Ohlander a prins din nou o zi mare, ținându-și multă vreme echipa în cărțile calificării. Știința a avut duminică în Cristi Ghiță un motor de mare putere, interul dreapta băcăuan fiind cel care a tras efectiv echipa după el în multe clipe grele, asumându-și răspunderea unor acțiuni personale în momente delicate. Ca de obicei, publicul băcăuan a fost la datorie, o sală plină ovaționând calificarea favoriților.

Meciul a început greoi, cu primul gol marcat de Ghiță abia în minutul 4, pentru ca în minutul 10, suedezii să preia conducerea pe tabelă. Ystads IF a condus până în ultimul minut al primei reprize, când Da Silva și Rotaru, acesta din urmă după o splendidă acțiune personală, au punctat și au egalat la 10. În repriza secundă, cele două formații au alternat la conducere, iar în minutul 51 suedezii conduceau cu un periculos 19-17, dar Ghiță a pus lucrurile la punct și a marcat de două ori consecutiv. În minutul 57, la 20-20, antrenorul Mats Engblom a scos portarul pe faza ofensivă, dar rezultatul imediat a fost acela că Manea a înscris în poarta goală, cu o aruncare din propria jumătate de teren, și a decis practic soarta calificării.

Știința Municipal Dedeman Bacău a obținut în cele din urmă o calificare meritată, pentru care a trudit din greu în fața unui adversar valoros.Fără a minimaliza meritele echipei în ansamblu, se poate spune totuși că această dublă victorie se datorează în primul rând ”axei” Grigoraș – Rotaru – Ghiță, așa cum la fel de bine se poate spune că există jucători care au rămas datori. Tragerea la sorți a partidelor turului al III-lea din Cupa EHF va avea loc marți, 23 octombrie.

ȘTIINȚA: Grigoraș (10 interv.) – Ghiță 10, Rotaru 5, Da Silva 4, Bondar 1, Iancu 1, Ramba 1, Manea 1, Dospinescu, Păunică, Păiuș, Novanc, Georgescu. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.

YSTADS IF: Ohlander (14 interv.), Larsson (1 interv.) – Gottfridsson 5, Bager 5, Seifert 4, Hammarstrand 3, Martinsson 3, P. Nilsson 1, Hugosson 1, L. Nilsson, Nygren, G. Andersson, Thynell. Antrenor: Mats Engblom.

Arbitri: Amar Konjicanin și Dino Konjicanin (Bosnia și Herțegovina). Delegat EHF: Ioannis Meimaridis (Grecia).

Un comentariu la „Super-Ghiță / Ystads IF – Știința MD Bacău 22-23 (10-10)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.