Marius Baciu: ”Ar fi fost mult mai bine să fi jucat pe Municipal”


Noul antrenor al formației Sport Club Bacău n-a avut parte de cel mai fericit debut, însă deși nu știe încă nici cum îi cheamă pe toți jucătorii săi și-a asumat răspunderea pentru înfrângerea cu CSM Moinești.

Rep.: Cum ați văzut această înfrângere ?

Marius Baciu: N-am reușit să ne acomodăm la suprafața de joc, iar până ne-am revenit am luat un gol foarte ușor pe greșeli personale, dar pe un asemenea teren valorile se echilibrează și noi a trebuit să alergăm pentru a intra în ritm. Nu cred că jucătorii trebuiau să abordeze jocul pe un asemenea teren așa cum au făcut-o, adică exact invers față de cum le-am cerut eu. Echipa adversă a profitat și a jucat, deși numai fotbal nu se putea juca astăzi, însă din păcate lor le-a ieșit, nouă nu. Sunt ferm convins că nu-i un capăt de țară, dar trebuie să gândim cu totul altceva dacă vrem un obiectiv. Nu cred că asta e adevărata față a echipei. Am întâlnit o echipă care și-a dorit foarte mult, noi am greșit fiindcă am lăsat mingea să cadă, iar ei au profitat. Adevărul e că nici nu prea ai ce să comentezi despre un joc disputat pe un asemenea teren greu, cu atâtea bălți.

Rep.: N-ar fi fost mai bine să jucați pe ”Municipal” ?

M.B.: Eu n-am știut exact situația, sunt doar de trei zile aici, dar vom analiza, deoarece eu cred că era mult mai bine să fi jucat meciul pe ”Municipal”. Terenul ar fi rezistat altfel la ploaie, iar noi din punct de vedere fizic am stat foarte bine, a doua repriză am început-o foarte bine. Chiar i-am felicitat pe jucători pentru efort și atitudine, dar greșelile care s-au făcut au fost din cauza terenului foarte prost și e clar că nu putem face o analiză corectă.

Rep.: Deși sunteți de foarte puțin timp la Bacău, nu vă reproșați nimic pentru acest meci ?

M.B.: Cum să nu-mi reproșez, dacă eu am condus echipa ? Îmi reproșez totul, am pierdut și eu sunt responsabil pentru acest lucru.

Rep.: Totuși, secunzii nu v-au avizat asupra celui care a înscris azi 4 goluri, dat fiind faptul că a fost în curtea acestei echipe astă-vară ?

M.B.: Cel care a marcat, a marcat, nu mai contează ce-a fost, dacă e luăm ce-a fost, s-a terminat. Noi trebuie să scoatem tot din jucătorii pe care-i avem. Secunzii mi-au spus tot ce știau despre adversara noastră de azi. E clar însă că nu știam prea bine nici seria, fiind rupt de Liga a III-a, dar o să mă acomodez foarte rapid. Repet, pe un asemenea teren trebuiau găsite alte soluții de a aborda jocul, exact ceea ce le-am cerut, adică să evităm faza de construcție și să încercăm o ”bătaie”.

Rep.: E promovarea în pericol ?

M.B.: Eu zic că se joacă, mai sunt foarte multe etape, se poate întâmpla orice.

Rep.: Vă așteaptă un meci greu la Roman…

M.B.: Toate meciurile-s grele și trebuie pregătite cu maximă seriozitate. Eu le-am spus jucătorilor ce înseamnă pentru mine fotbalul, sper să înțeleagă și nu va fi de joacă dacă nu se vor încadra în ceea ce vreau.

Rep.: V-ați hotărât în ce sistem veți juca ?

M.B.: Vom încerca să schimbăm ceva după pauza competițională pe care o vom avea după meciul de vinerea viitoare. Deocamdată, încerc să nu schimb prea multe pentru că nici nu cunosc jucătorii, e foarte greu să vii în timpul campionatului. Am încercat să nu schmib foarte mult, am jucat un sistem mai simplu, n-am schimbat nimic nici la fazele fixe, fiindcă n-am vrut să-i debusolez.

Rep.: Regretați că ați venit la Bacău ?

M.B.: Nu regret, chiar dacă acum trei săptămâni jucam cu Inter Milano. E o onoare că oamenii de aici s-au gândit la mine pentru a încerca să facem o echipă. Proiectul e să construim o echipă solidă și eu cred că vom reuși, fiindcă există calitate, chiar dacă azi am pierdut. Mulți dintre jucători trebuie însă să conștientizeze că trebuie să-și schimbe mentalitatea pentru a face performanță.

Un comentariu la „Marius Baciu: ”Ar fi fost mult mai bine să fi jucat pe Municipal””

  1. Ar trebui luati jucatorii de la Moinesti.Cu cizmele alea de jucatori figuranti care-i aveti nu promovati sigur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.