Prea mulți nervi / Știința Bacău – HCF Piatra Neamț 31-18 (15-8)


Din derby-urile de altădată dintre echipele feminin din Bacău și Piatra Neamț n-a mai rămas decât încrâncenarea băncilor tehnice. Ion Arsene și Dan Valentin au oferit în prima etapă a Diviziei A de handbal feminin reprezentații pe cinste pe marginea terenului, dar și în interiorul lui, pigmentate cu crize de nervi la adresa arbitrajului. Adevărul e că de piatră să fii și nu poți să rămâi impasibil când te fluieră exemplare ca Dumitru și Șerbu, cei doi neavând nimic în comun cu arbitrajul de handbal. Dar dacă reacțiile la adresa arbitrilor le-am înțeles, manifestările violente la adresa fetelor când ai 10 goluri avans pe final sunt cel puțin ciudate.

Dincolo de spectacolul de pe margine, show-ul în teren a fost asigurat în primul rând de portarii Bianca Anghelescu (Știința) și Cătălina Vornicu (HCF Piatra Neamț), cele două acumulând împreună 31 de intervenții. Altfel, echipa oaspete e doar o umbră a celei din sezoanele precedente, aliniind o garnitură foarte tânără, în timp ce la formația băcăuană se cunoaște că fetele lucrează de ceva timp împreună, chiar dacă s-au văzut destule greșeli tehnice. Așa cum am amintit, cea mai bună din tabăra băcăuană a fost Bianca Anghelescu, al cărei transfer e mană cerească în contextul accidentării destul de grave a Ramonei Angheluță, care se va opera de menisc și ligamente.

Evoluția scorului: 2-3 (5), 4-5 (11), 7-6 (16), 13-6 (27), 15-8 (pauză), 17-9 (36), 20-11 (43), 27-15 (51), 31-18 (final).

Știința: Anghelescu (16 interv. – 3 de 7 metri), Toma (2 interv.) – Ciurariu 7, Cîlici 6, Chelaru 4, Cârligeanu 4, Țocu 3, Vîlcu 2, Roșu 2, Ababei 2, Pavăl 1, Ilișescu, Manole, Ciorîță. Antrenori: Ion Arsene și Costel Oprea.

HCF: Vornicu (15 interv.) – Rotaru 6, Iroftei 4, Florescu 3, Lungu 2, Stan 2, Ghiuzan 1, Zargiu, Bălăceanu, Ciurdea, Rusu, Apopei. Antrenor: Dan Valentin.

Duminica viitoare, Știința Bacău va evolua la București, cu Spartac.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.