Handbal masculin, Cupa Municipiului Bacău / Știința MD Bacău – CSM Călărași 34-27 (15-13)


Circa 500 de spectatori au ținut să-și vadă favoriții la lucru după trei luni de zile, în primul joc de verificare al vicecampioanei României. A fost și primul prilej de a vedea la lucru noile achiziții al trupei lui Colin Voica, adică Georgescu, Novanc, Păiuș, Da Silva Ferreira și Liszkai. Iar dacă în partida cu divizionara secundă CSM Călărași ar fi fost de așteptat un galop de sănătate, lucrurile n-au stat deloc așa, în primul rând din cauza oaspeților. Călărășenii și-au făcut trupă cu care vor ataca promovarea în Liga Națională, cu jucători consacrați ca Marius Mocanu, Cosmin Libert sau Cristian Savlovschi, ce au pus numeroase probleme echipei băcăuane. Echipa din Călărași a condus timp de aproape 19 minute, după care vicecampionii au pus lucrurile la punct.

Primul 7 trimis în teren de Eliodor Voica a fost Tevzadze, Dospinescu, Păiuș, Rotaru, Novanc, Ghiță (Manea în apărare) și Bondar. Pe parcurs, au intrat toți jucătorii prezenți la teren, mai puțin Răducu Tamaș, nerefăcut complet după accidentarea suferită la finalul sezonului precedent. Este de menționat evoluția spectaculoasă a lui Ionuț Rotaru, folosirea lui Ramba în postură de centru, precum și forma bună arătată de Fane Grigoraș, tânărul portar vrând să demonstreze că e copt pentru Liga Națională. De asemenea, cel mai tehnic junior I de la turneul final, Bogdan Moisă, a debutat cu gol în tricoul vicecampionoanei României.

În ceea ce privește noutățile din echipa Științei, Ionuț Georgescu a arătat că are clasă și se pare că, la capitolul extreme dreapta, formația băcăuană va sta cel mai bine dintre echipele primului eșalon. După o primă repriză mai ștearsă, Marius Novanc și-a demonstrat calitățile și valoarea în repriza secundă, în timp ce interii stânga Păiuș și Da Silva au lăsta impresia că au evoluat timorați, poate și de numărul mare de spectatori prezenți la acea oră. În ceea ce-l privește pe portarul maghiar Liszkai, acesta a evoluat în ultimele 20 de minute și a alternat paradele spectaculoase cu goluri primite cu ușurință.
Ținând cont de faptul că a fost doar primul meci al verii, Știința s-a prezentat mulțumitor din multe puncte de vedere, iar joi seara, de la 18.30, va juca împotriva celor de la U Transilvania Cluj.

Știința: Tevzadze, Grigoraș, Liszkai – Rotaru 7, Georgescu 5, Ghiță 4, Novanc 4, Bondar 3, Iancu 3, Da Silva 2, B. Voica 2, Dospinescu 1, Păunică 1, Păiuș 1, Moisă 1, Manea, Ramba, G. Bujor. Antrenori: Eliodor Voica și Stelian Bursuc.

CSM Călărași: Jurj, Manole – Libert 6, Mocanu 6, Mateaș 6, Savlovschi 3, Cârstea 3, Ruseanu 2, Hoinaru 1, Ciocoiu, Lăpușneanu, Morar, Ferenț, G. Voinea, Panait. Antrenor: Sabin Dacău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.