Victorie cu scântei / SC Bacău – CS Gura Humorului 1-0 (0-0)


Juniorii de la Sport Club Bacău au obținut o nouă victorie în turneul zonal găzduit de stadionul ”Letea” și vor juca duminică partida decisivă pentru calificarea în semifinale. Victoria băcăuanilor este una fără dubii, fotbaliștii antrenați de Giani Florian dominându-și adversarii la toate capitolele. Din păcate, însă, echipa oaspete a oferit un spectacol jalnic, atât pe banca de rezerve, cât și în teren. Humorenii au acuzat vehement arbitrajul, însă în afara a 2-3 decizii discutabile acordate gazdelor, brigada din Focșani condusă de Gică Mihai a arbitrat corect.

Show-ul de prost gust al oaspeților a început în finalul primei reprize, atunci când Aionoaie s-a auto-accidentat după un duel cu un adversar și, în drum spre salvare, a înjurat de o manieră care i-ar fi făcut să roșească și pe cei mai bătrâni birjari. Și apropo de Aionoaie și de atmosfera din acea adunătură venită de la Gura Humorului, după finalul întâlnirii respectivul jucător trăgea cu nesaț din țigară la poarta stadionului. De asemenea, în minutele de final, jucătorii oaspeți au provocat o încăierare după ce au încercat să facă rost cu forța de o minge, deși jocul era întrerupt pentru îngrijiri medicale acordate unui jucător al gazdelor. De altfel, în urma incidentelor, arbitrul a eliminat 3 jucători oaspeți, un al patrulea văzând cartonașul roșu după fluierul final. Păcat că în fotbalul juvenil există asemenea echipe, conduse de antrenori fără licență și având pe bancă grobieni specializați în proteste și injurii. Cât despre limbajul copiilor de la Gura Humorului, spectacolul a fost tragic, fiindcă după cum se comportă și vorbesc, ei își vor găsi de lucru în cel mai bun caz la vreo stână în vârf de munte.

Revenind la fotbal, să amintim că golul victoriei băcăuane a fost reușit de Măcălău în minutul 51, după o fază prelungită începută cu o lovitură de colț. De altfel, scorul putea fi mai mare, dacă Măcălău și Țupală nu ratau singuri cu portarul. De partea cealaltă, humorenii au preferat să stea la cutie și să mizeze pe contraatac, au avut și două ocazii, dar nu le-a ieșit. Nici nu meritau. Duminică, de la ora 10.00, pe stadionul ”Letea”, Sport Club Bacău va întâlni în finala etapei zonale formația LPS Buzău.

SC Bacău: Șuștac – Nicodim, Belecciu, Generalu, Pascu – Pavel – Măcălău (79 Dobrea), Aghirculesei, Reican, Vlad (60 Țupală) – Artenie. Antrenori: Giani Florian și Codrin Mindirigiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.