Minifotbal / Tsunami Onești, la un pas de surpriză


Oneștiul a găzduit, duminică una dintre cele patru competiții regionale de minifotbal la care au participat campioane de la nivel local, în vederea calificării la Campionatul Național de Minifotbal care va fi organizat la Deva în perioada 5-8 iulie. Cele nouă echipe participante la Onești au venit din estul și centrul țării, câștigătoarele din fiecare grupă primind dreptul de a merge înainte în demersul lor către titlul național.

La capătul unei zile frumoase din toate punctele de vedere, cele mai bune trei formații s-au dovedit a fi RAILEX SUCEAVA, OZ ER GOLDEN ROMAN și S&Z SFÂNTU GHEORGHE. Reprezentanta județului Suceava este una dintre marile favorite la titlul național, Railex având în anul 2011 rezultate cu totul deosebite: locul 3 la campionatul național de la Timișoara. OZ ER GOLDEN ROMAN este o formație de acum de tradiție a minifotbalului românesc, prezentă în toate edițiile campionatului național, în vreme ce S&Z SFÂNTUL GHEORGHE vine dintr-un alt campionat cu vechime în acest sport.

Revelația competitiei a fost TSUNAMI ONEȘTI, formație care în ciuda lipsei de experiență la nivel național, a fost la un pas de a produce o surpriza de mari proporții. Meciul decisiv pentru calificare, disputat cu echipa RAILEX SUCEAVA, pe care mulți o consideră cea mai valoroasă formație din țară la ora actuală, a fost decis la lovituri de departajare, la capătul unei partide în care oneștenii au jucat extraordinar, punând deseori adversara în mare dificultate.

Presedintele Federației de Minifotbal din România, băcăuanul Răzvan Burleanu, a remarcat, de altfel, creșterea calității acestui sport care, an de an, aduce tot mai mulți fotbaliști pe terenurile de dimensiuni reduse pe care se practică minifotbalul. “La fel cum am vazut și la naționalele de la Timișoara, de anul trecut, practic nu mai există campionate slabe la nivel local, ceea ce, cred eu, încurajează orice echipă să se pregătească serios. Titlul național poate să ajungă oriunde în țară anul acesta. Ceea ce m-a impresionat în mod deosebit la Onești a fost, însă, atitudinea campioanei locale, care deși pornea cu șansa a treia a fost la o singură bară distanță de calificare. Felicit toți jucătorii veniți aici, la baza Dribbling din Onești, care a fost deschisă recent tocmai pentru a răspunde interesului celor din această parte a județului, față de un sport care iată, aduce multe satisfacții.”

Evenimentul de la Onești a fost, de altfel, organizat ireproșabil, gazdele – reprezentate de fosta glorie a fotbalului băcăuan Gheorghe Burleanu – având justificate motive de mândrie.

Bacăul va fi reprezentat la naționalele de la Deva de formația VICTORIA, calificată direct la această fază a competiției datorită coeficientului din clasamentul național care clasează campionatul din Bacău în primele șase din țară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.