Și totuși, vineri 13 aduce ghinion: FCM Bacău – Callatis Mangalia 1-2 (1-0)


În ciuda optimismului arătat înaintea acestui joc, FCM Bacău a trebuit să se recunoască învinsă la capătul unui joc nereușit din toate punctele de vedere. Manifestând nesiguranță și continuând comiterea greșelilor tehnice pe care antrenorul Gheorghe Poenaru nu încetează să le evoce, galben-albaștrii s-au lovit de replica foarte solidă a formației oaspete. Cu Bardu și Nwabuere în mare formă și îndemnați de „veteranul” Doicaru, fotbaliștii pregătiți de Mugurel Cornățeanu au practicat un joc deschis, punând în dese rânduri defensiva băcăuană în dificultate.

Meciul părea să înceapă bine pentru băcăuani încă din minutul 5, când Mihălăchioae a expediat puternic balonul de la 30 de metri puțin alături. Imediat însă oaspeții au replicat prin Cogali (min. 6) care, scăpat singur cu Stamatin, nu a reușit să îl invingă din doar 6 metri. Asediul la poarta băcăuană a continuat, cu Bardu care a trimis un șut periculos mingea fiind respinsă de sub bară de goalkeeperul băcăuan. Și cum sorții păreau a fi de partea gazdelor, deschiderea de scor a venit în minutul 13: Doboș a centrat de pe partea dreaptă, Neagu a respins defectuos până la Boghian, acesta a recentrat în fața porții iar Curiliuc nemarcat nu a făcut decât să introducă mingea în poartă. Oaspeții s-au arătat periculoși în continuare, când Nwabueze a avut o încursiune pe partea stângă a apărării băcăuane, l-a pierdut pe drum pe Ursu, însă nu a mai avut suflul necesar, iar șutul său a lovit plasa laterală. Prima repriză s-a încheiat însă tot cu o ocazie băcăuană, Curiliuc plecat de la limita ofsaidului nu l-a putut învinge pe Neagu șutând în acesta din situație de unu la unu.

Deși galben-albaștrii au început a doua repriză tot cu o mare ocazie ratată din nou de același Curiliuc, oaspeții au arătat mai multă determinare, lucru concretizat în minutul 56. Atunci, în urma unui fault neglijent al lui Luncanu asupra lui Nwabueze, centralul Ghimbășan a indicat imediat punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Doicaru, care a reușit să îl păcălească pe Stamatin în ciuda faptului că Doboș îi indicase clar în ce colț urma să execute atacantul advers. De aici, jocul băcăuanilor a fost și mai ezitant, chiar dacă nou-intrații Hurdubei și Huiban au avut o șansa de a readuce gazdele în avantaj însă șutul celui din urmă a lovit bara și nu a depășit în întregime linia porții adverse (min. 72). Și cum lucrurile merg din rău în mai rău, oaspeții au obținut ușor un nou penalty, transformat de Doicaru (min. 76), deși antrenorul Gheorghe Poenaru a reclamat un ofsaid în momentul declanșării contraatacului.

FCM Bacău pierde împotriva unei echipe vecine de clasament, dar care s-a diferențiat printr-un joc mai exact și mai sigur, exact opusul a ceea ce au arătat jucătorii băcăuani. O înfrângere care nu face bine echipei, aceasta nereușind să continue seria de rezultate pozitive dar care agită și mai tare apele în cadrul echipei, care nu erau tocmai line.

FCM Bacău: Stamatin – Mihălăchioae (55 Hurdubei), Lozneanu, Ursu, Luncanu – Doboș, Întuneric, Apostu, Curiliuc (69 Huiban) – Croitoru, Boghian (55 Vraciu). Antrenor: Gheorghe Poenaru.

FC Callatis Mangalia: Neagu – Nwabuere (68 Bolat), Răvoiu (64 Posteucă), Damian, Miron – Bardu, Cojenel, Florea, Cogali – Sin (84 Lupu), Doicaru. Antrenor: Mugurel Cornățeanu.

Arbitru: Florin Ghimbășan. Asistenți: Ad. Slabu, S. Cantemir.

Avertismente: Lozneanu (’37, ’76)/ Doicaru (’90). Eliminări: Lozneanu (’76), Doboș (după fluierul de final).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.